Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2020 14:04
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

Počet nakažených v Česku je skoro stejně velký jako při maximu na jaře. Většina pacientů má ale jen mírný průběh nemoci

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Aktuální počet nakažených je 4 659.

Během posledního dne přibylo v České republice 130 nových případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Více než 100 nových případů denně úřady zaznamenávají již několik dní po sobě. V úterý jich bylo 103, ve středu 134 a ve čtvrtek 137. Hospitalizováno je aktuálně 145 lidí.

Počet nakažených v Česku je skoro stejně velký jako při maximu na jaře. Většina pacientů má ale jen mírný průběh nemoci
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Celkově se u nás nakazilo 13 742 osob a v současnosti je v Česku 4 659 pacientů s prokázaným onemocněním covid-19. To je skoro stejné množství jako při maximu z 11. dubna, kdy u nás bylo 4 730 aktivních případů. Aktuální statistiky byly zveřejněny na stránkách ministerstva zdravotnictví.

Důvod k větším obavám nebo panice ovšem zřejmě není na místě. Jak totiž uvádí server iDNES.cz, většina nově nakažených má jen mírný průběh nemoci a stále se jedná spíše o lokální ohniska nákazy. Těmi jsou převážně Karviná a Frýdek-Místek. 

Doporučeno
Obec na Slovácku zavádí povinné nošení roušek. Hejtman Čunek uklidňuje situaci Obec na Slovácku zavádí povinné nošení roušek. Hejtman Čunek uklidňuje situaci 17. července 2020 20:30

Právě kvůli zhoršené se situaci v Moravskoslezském kraji došlo k rozšíření tamních protiepidemických opatření. Lidé v MHD a vnitřních prostorech opět nasazují roušky a ruší se kulturní či hromadné akce nad 100 lidí. Povinnost nosit roušky platí od dnešního dne také v malé obci na Slovácku.

Domů
Sdílet
Diskuse