Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2020 17:59
Čas čtení 1:00
Ondřej Jarůšek

Za zrušené Colours of Ostrava a další náhlá opatření se Adam Vojtěch omlouvá

NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví se vyjádřil k novým opatřením v Moravskoslezském kraji.

Zhoršená situace v oblasti Karviné či Frýdku-Místku v souvislosti s šířením nového druhu koronaviru SARS-CoV-2 vedla k rozšíření epidemiologických opatření v celém Moravskoslezském kraji. Lidé musí v MHD či ve vnitřních prostorech opět nosit roušky a ruší se hromadné akce nad 100 lidí.

Doporučeno
Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA 17. července 2020 9:22

Zrušený byl na poslední chvíli i oblíbený festival Colours of Ostrava, což vyvolalo vlnu nevole nejen ze strany organizátorů, ale i samotných návštěvníků, kteří si na akci zakoupili vstupenky. O rušení všech akcí prý měli být informováni v dostatečném časovém předstihu.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se k této kritice nyní vyjádřil na svém Twitteru. „Opatření jsou jednoznačně správná, ale měl být před účinností dán nějaký čas na to, aby se místní občané, provozovatelé restaurací a organizátoři akcí na změny připravili,“ přiznává ministr. Ještě včera uvedl, že netušil, že se má nějaký festival pořádat.

Na svém účtu dále napsal, že za tyto komplikace se občanům celého regionu omlouvá. „Paní ředitelce (tamní hygienické stanice, pozn. red.) jsem to již vytkl a dal pokyn všem ředitelům KHS, aby zavádění opatření ve svém regionu lépe komunikovali,“  dodal Vojtěch.

Počet aktuálně nakažených pacientů se pomalu blíží jarnímu maximu. Úřady však v tuto chvíli evidují spíše jen konkrétní ohniska nákazy, která se nachází zejména právě v Moravskoslezském kraji.

Domů
Sdílet
Diskuse