Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2020 19:18
Čas čtení 0:50
Matej Krajčovič

Marc Márquez skončil v hrůzostrašných kotrmelcích, zranění ho pravděpodobně vyřadí z několika následujících závodů

SPORT
Uložit Uložené

Víkend ve Španělsku se pro šampiona nevyvíjel vůbec dobře.

Po seriálu závodů Formule 1 se už opět rozjelo i mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP. Úřadující a celkově už 6násobný šampión Marc Marquez však na závody v Jerezu nebude vzpomínat v dobrém.

Po chybě se dokázal z 18. místa propracovat zpět až na třetí, ale čtyři kola před koncem chyboval a skončil po tvrdém pádu na zemi.

Podle oficiální stránky MotoGP zlomenou ramenní kost, která ho zřejmě vyřadí minimálně z části zkrácené sezóny.

 

„Marc Marquez utrpěl zranění zřejmě z přímého nárazu pneumatiky do jeho pravého ramene, což vyústilo ve frakturu kloubu ramene,“ uvedl doktor seriálu MotoGP Xavier Mir. Podle něj zatím není jasné, zda Marquez utrpěl i paralýzu radiálního nervu.

Doporučeno
V Indianapolis jsem spadl z motorky a vykloubil si rameno. Riskovat se musí, říká jediný český zástupce v MotoGP Karel Abraham V Indianapolis jsem spadl z motorky a vykloubil si rameno. Riskovat se musí, říká jediný český zástupce v MotoGP Karel Abraham 29. ledna 2019 18:05


27letý jezdec Hondy bude převezen do Barcelony, kde se podrobí operaci.

Marquez přitom spadl již během volných tréninků, soutěžní víkend se tak pro něj nevyvíjel vůbec dobře už od úplného startu.

Domů
Sdílet
Diskuse