Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 17:19
Čas čtení 0:58
Adam Novosad

Začala druhá vlna koronaviru, hlásí Německo. Ve Francii už přibývá přes 1 000 případů denně

NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

V Evropě zřejmě budeme muset opět zabojovat, abychom virus dostali pod kontrolu.

Vlády evropských zemí varovaly své obyvatele, že druhá vlna koronaviru by nás mohla zasáhnout už v létě, ale většina lidí brala tyto zprávy na lehkou váhu. Jak se ukazuje v posledních dnech, situace se skutečně zhoršuje, a to nejen ve Spojených státech amerických či v Brazílii, upozorňují TV Noviny.

Zemský premiér německého Saska Michael Kretschmer v rozhovoru pro deník Rheinische Post konstatoval, že druhá vlna je oficiálně tady. „Odehrává se každý den. Každý den zaznamenáváme nová ohniska nákazy, z nichž mohou vzniknout velmi vysoké počty infikovaných,“ vyjádřil se politik.

Začala druhá vlna koronavírusu, hlási Nemecko. Vo Francúzsku už pribúda cez 1 000 prípadov denne
Zdroj: MZ SR

V Německu začaly během posledního týdne výrazněji stoupat počty nakažených. Zatímco v úvodu července se denní přírůstky pohybovaly kolem 500 případů denně, za poslední dny přibývá kolem 800 infikovaných za 24 hodin. Jinak tomu nebylo ani z pátku na sobotu, kdy Německo evidovalo 781 případů.

Na příchozí druhou vlnu upozornilo dokonce i vládní centrum výzkumu, Institut Roberta Kocha. Odborníci vyjádřili obavy, že pokud bude momentální trend pokračovat, situace se může rapidně zhoršit.

Doporučeno
Influencerky už mají po krk dokonalosti. Moje tělo je normální, zdůrazňují a snaží se odstartovat nový trend sebelásky Influencerky už mají po krk dokonalosti. Moje tělo je normální, zdůrazňují a snaží se odstartovat nový trend sebelásky 24. července 2020 14:51

Na příchod druhé vlny se připravuje i Francie, kde také začaly stoupat počty nakažených. Zatímco 21. července registrovala krajina 584 nových případů, od 22. července tento počet vyskočil nad tisícovku denně. Za pátek 24. července nakonec přibylo 1 130 nových infekcí.

Ve Španělsku přibylo za 24. července až 2 255 nových případů, avšak tamní úřady v tomto čísle sčítají nejen samotné testy na covid-19, ale i pozitivní testy na protilátky. Situaci však stále dobře zvládají v Itálii, kde za poslední den přibylo jen 252 nových případů.

Naši sousedé z Rakouska evidují přírůstek 124 případů, Polsko zase zaznamenalo 584 nových pacientů.

Domů
Sdílet
Diskuse