Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2020 13:08
Čas čtení 0:36
Daniel Kopejska

Nebezpečný trend: V Japonsku usínají tisíce opilců na silnici

NEWS JAPONSKO
Uložit Uložené

Ostrov Okinawa má poslední rok problém s opilci, kteří si z vozovky po nocích dělají postel.

Policie na Okinawě zaznamenala za poslední rok více než sedm tisíc případů takzvaného rojo-ne. Spaní na silnici. V kombinaci se zdejším kvalitním alkoholem a velmi teplým podnebím, které sužuje ostrov Okinawa, se zde běžně stává, že si opilci ze silnice udělají studený polštář. Informuje The Guardian.

Jen za poslední rok bylo nahlášeno 7 221 případů spaní na silnici. Z toho 16 skončilo nehodou a 3 skončily fatálně. Spaní na silnici je přestupek, za který můžeš dostat pokutu až 50 000 jenů (zhruba přes 10 000 korun). 

Opilci usínají v Japonsku na silnicích
Zdroj: Okinawa Prefectural Police's Yaeyama Police Station

V některých případech jsou lidé svlečení do spodního prádla a myslí si, že jsou už dávno doma. Na Okinawě se hojně popíjí awamori, což je alkoholický nápoj z rýže. Na rozdíl od saké prochází awamori destilací a pohybuje se mezi 20 až 40 procenty alkoholu. 

Šéf zdejší policie na tento fenomén reagoval: „Neberte mě špatně, alkohol není špatný. Je ale špatné pít přehnaně moc.“ Japonsko je krajinou, kde tolerují velkou konzumaci alkoholu a spící opilci na večerních cestách domů vlakem nejsou výjimkou.

Domů
Sdílet
Diskuse