Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2020 15:02
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Yzomandias a Nik Tendo sbírají revoluční čísla na českém Spotify. Jako první získali více než 50 000 streamů za 24 hodin

HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP RAP SPOTIFY
Uložit Uložené

Track Rolls z EP Melanž nezná strop.

Lámou rekord za rekordem a jedou dál. Label Milion+ je v českém rapu na absolutním vrcholu a jeho hlavní tvář, Yzomandias, to stále akorát potvrzuje. Jistě ti neuniklo poslední EP Melanž, které dostalo revoluční šestiminutový vizuál. Vcelku.

Jedinečný koncept zaujal každého, kdo se aspoň trochu zajímá o rapovou scénu naší kotliny, každopádně v klipu (takže i v EP) najdeš jednu část, která přece jenom lehce převyšuje ty ostatní.

Doporučeno
Yzomandias přichází s více než 6 minut dlouhým klipem, který posouvá hranice rapu Yzomandias přichází s více než 6 minut dlouhým klipem, který posouvá hranice rapu 14. srpna 2020 8:56

Tím je poslední track Rolls, na němž hostuje i Yzomandiasův Robin Nik Tendo. Skrývá se v něm nějaká zvláštní energie, která tě roztrhne vejpůl. K tomu napomáhají nejen originální hlasy obou interpretů, ale i instrumentál od Konexe, jenž se inspiruje rytmem z produkce UK Drill beatmakerů, epické hlasové samply a chytlavý rytmus. Jako bychom ho slyšeli na posledním albu Pop Smokea.

Abychom se dostali k jádru věci, tuto bombu ocenili i posluchači. Konkrétně na Spotify nedávali tlačítku „Přehrát“ pokoj a známá raperská dvojice slaví nevídaný úspěch. Za 24 hodin nasbíral na lokální verzi Spotify i díky distribuci Universal Music přes 50 tisíc streamů. A na platformě jich za den nasbírali rovnou 90 tisíc. Dnes má Rolls jen na Spotify skoro 480 tisíc poslechů.

K tomu měla co říct Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu. „Podle oficiálních údajů, které má česká pobočka IFPI k dispozici, je to vůbec první takový skvělý výsledek českého interpreta na lokální verzi Spotify během prvních 24 hodin od vydání,“ stojí v tiskové zprávě.  

Doporučeno
Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap 13. srpna 2020 15:27

Jolanda se tedy nemýlila. Jak zaznívá v textu, předpověděla, že pánové „Vysoko míří“, a my můžeme akorát sledovat, kam až se se svou hudbou dostanou. Prozatím jim můžeme jen pogratulovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse