Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 15:16
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Někdo posprejoval sochu Edvarda Beneše na Pražském hradě nápisy „rasista“ a „masový vrah“

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Policie od čtvrtečního dopoledne po pachateli pátrá.

Rasista a masový vrah. Takové nápisy červeným sprejem se objevily ve čtvrtek dopoledne na podstavci sochy Edvarda Beneše na Loretánském náměstí na Praze 1. Motiv zatím není známý, policie se nyní snaží viníka vypátrat. Pravděpodobně ale bude mít co do činění s výročím smrti druhého československého prezidenta, jelikož připadá na dnešní den.

Doporučeno
Churchillovu sochu v Praze někdo posprejoval nápisem Black Lives Matter Churchillovu sochu v Praze někdo posprejoval nápisem Black Lives Matter 11. června 2020 11:39

O tom, že někdo sochu posprejoval, se policisté, podle serveru Novinky.cz, dozvěděli v jedenáct hodin dopoledne. Co se bude dít dále, přiblížil REFRESHERu mluvčí policie Jan Daněk: „Bude pokračovat klasické vyšetřování. Budeme zajišťovat stopy, procházet kamerové systémy, a prověřovat vodítka, která by mohly vést k dopadení pachatele,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse