Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2020 14:51
Čas čtení 1:04
Ondřej Jarůšek

Anthony Hopkins si zahraje sira Nicholase Wintona, který z Československa zachránil stovky židovských dětí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Příběh sira Nicolase Wintona bude zfilmován s hvězdným obsazením.

Obdivuhodný příběh sira Nicholase Wintona, který z okupovaného území Československa zachránil před transportem do koncentračních táborů stovky židovských dětí, se dočká filmového zpracování. V něm tohoto velkého muže ztvární hollywoodská hvězda Anthony Hopkins, který za svou roli ve filmu Mlčení jehňátek získal v roce 1981 Oscara.

Doporučeno
Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí 10. září 2020 10:23

Snímek ponese název One Life a pod jeho scénář se podepsali Lucinda Coxon (The Danish Girl) a Nick Drake (Romulus), o režii se postará Aisling Walsh.

Jak uvádí zahraniční portál Deadline, ve filmu si zahraje i herec Johnny Flynn, který ztvární sira Nicholase Wintona v mladším věku. Anthony Hopkins si pak zachránce židovských dětí zahraje v pozdějších fázích jeho života.

Anthony Hopkins si zahraje sira Nicolase Wintona, který z Československa zachránil stovky židovských dětí
Zdroj: TASR / AP

Sir Nicholas Winton v roce 1939, ve svých pouhých 29 letech, zajistil celkem 669 převážně židovským dětem odjezd vlakem z Prahy do Spojeného království. Tím jim zachránil život, jinak by je totiž čekal transport do nacistických koncentračních táborů.

Poslední vlak, kterým chtěl Winton zachránit 250 dětí, byl vypraven 1. září 1939, ve stejný den ovšem vypukla druhá světová válka, vlak byl proto zastaven a poslán zpátky.

„Přestože za své činy nechtěl žádnou pozornost, příběh sira Nicholase Wintona a příběhy těch, které zachránil, musejí být odvyprávěny. Je nevýslovnou ctí být toho součástí. Anthony a Johnny jsou bezesporu těmi správnými herci, kteří přivedou Lucindin a Nickův nádherný scénář o tomto úžasném muži k životu,“ nechali se slyšet producenti filmu.

Domů
Sdílet
Diskuse