Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2020 14:34
Čas čtení 1:36
Daniel Kopejska

Los Evropské ligy: S kým se utkají Sparta, Liberec nebo Slavia?

NEWS AC SPARTA PRAHA
Uložit Uložené

Den po rozlosování Ligy mistrů přišel pro českého fanouška atraktivnější los Evropské ligy, ve které máme tři zástupce. Spartu i Slavii čekají nelehké zápasy.

Los skupin Evropské ligy se uskutečnil 2. října ve švýcarském Nyonu. Zúčastnily se jej 3 české kluby. Sparta, která měla účast zajištěnou díky výhře domácího poháru. Liberec, který díky penaltě v 95. minutě přešel přes APOEL a Slavia, která kvůli kontroverzní penaltě vypadla z Ligy mistrů s dánským Midtjyllandem.

O postup do skupiny se prala také Plzeň, ta ale nezvládla zápas s izraelským klubem Beer Sheva. Ve 4. minutě inkasovali plzenští penaltu, ze které se nevzpamatovali. Los dopadl pro české týmy v rámci možností dobře, vyhnuli se například Neapoli, Arsenalu nebo Tottenhamu i tak se ale nevyhnou těžkým týmům.

Doporučeno
Slavia končí v Lize mistrů po prohře 1:4 a sporné penaltě Slavia končí v Lize mistrů po prohře 1:4 a sporné penaltě 1. října 2020 12:15

Sparta dostala z českých týmu určitě nejtěžšího soupeře. Italský tým AC Milán se Zlatanem Ibrahimovićem na hrotu. AC Milán v posledních letech hledá zašlou slávu, kterou kdysi měl a postup do pozdní fáze Evropské ligy pro něj bude klíčový. Ve skupině H se kromě italského giganta setkají letenští také se skotským Celticem z Glasgow, který je znám pro svoje vyostřené zápasy s rivalem Rangers. Čtvrtým členem skupiny je francouzské LOSC Lille.

Domů
Sdílet
Diskuse