Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2020 10:40
Čas čtení 0:49
Richard Balog

Zakladatel módní značky KENZO podlehl koronaviru po několika týdnech choroby

Zakladatel módní značky KENZO podlehl koronaviru po několika týdnech choroby
Zdroj: AP Photo / Lionel Cironneau
MÓDA
Uložit Uložené

V Paříži plánoval Kenzo Takada strávit jen 6 měsíců a nakonec z toho bylo krásných 56 let.

Dne 4. října 2020 přišel svět módy o další ikonu, když v jedné z pařížských nemocnic podlehl koronaviru renomovaný návrhář Kenzo Takada. Ve věku 81 let nedokázal porazit chorobu Covid-19, avšak jeho jméno zde zůstane navždy. Zprávu potvrdili zástupci na Instagramu.

Doporučeno
Objevil se na scéně nový Virgil Abloh? Návrhář Domenico Formichetti mě našlápnuto na vrchol módního průmyslu Objevil se na scéně nový Virgil Abloh? Návrhář Domenico Formichetti mě našlápnuto na vrchol módního průmyslu 4. října 2020 14:20

Rodák z Osaky totiž za sebou zanechává bohatý odkaz v podobě jedinečné módní tvorby. Do Paříže plánoval v roce 1965 přijet původně jen na 6 měsíců. Nakonec z toho bylo 56 let, během nichž nás nepřestával udivovat. Světu nabídl přes 8 000 návrhů pánské i dámské módy, přičemž jejich hlavním poznávacím znamením byly grafické a květinové potisky. 

Postupnými kroky v roce 1976 otevřel Takada svůj první vlajkový obchod na náměstí Place des Victoires a od té doby se stále více dostával do centra pozornosti, protože jeho značka byla součástí titulních stránek většiny módních magazínů. O 17 let později již KENZO patřilo pod křídla konsorcia LVMH, jehož součástí je dodnes, ovšem už pod jiným vedením, ale stále se stejnou myšlenkou. 

Známé je i jeho prohlášení z roku 1972 pro The New York Times, a to: „Móda není jen pro pár lidí – je pro všechny,“ čímž si získal velkou přízeň veřejnosti. Více o tomto legendárním tvůrci, který přinesl japonskou estetiku módy do Evropy, se dozvíš v našem připravovaném článku už zanedlouho. 

Zakladatel značky KENZO během návštěvy Monaka v průběhu roku 2015

Zakladateľ módnej značky KENZO podľahol koronavírusu po niekoľkých týždňoch choroby
Zdroj: AP Photo / Lionel Cironneau
Domů
Sdílet
Diskuse