Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2020 15:35
Čas čtení 0:37
Vojtěch Vanda

Vojtěch Filip už nebude obhajovat post předsedy KSČM. Vedení strany uvolnilo vedoucí posty

POLITIKA ČESKO KSČM
Uložit Uložené

Po katastrofě v krajských volbách se vedení komunistů rozhodlo, že nabídne spolustraníkům své posty.

Krajské volby zapůsobily jako poslední hřebíček do rakve nynějšímu vedení Komunistické strany Čech a Moravy. Po katastrofálním výsledku, jenž čím dál více oslabující strana zaznamenala, se její vedení, v čele s předsedou Vojtěchem Filipem, rozhodlo dát k dispozici své funkce. Filip sám, podle ČT24 uvedl, že nebude znovu kandidovat na předsedu strany.

Doporučeno
Druhé kolo Senátních voleb je tu. Volit můžeš v pátek odpoledne nebo v sobotu do oběda Druhé kolo Senátních voleb je tu. Volit můžeš v pátek odpoledne nebo v sobotu do oběda 9. října 2020 10:23

Komunistická strana měla před začátkem krajských voleb 86 zastupitelů v celé republice. Nyní má pouhých 13. Proto se musí strana, která měl doposud zastupitele v každém kraji, spokojit pouze s přítomností ve čtyřech. Její vedení se z tohoto důvodu rozhodlo, že dá své funkce k dispozici. Skončit by měl i nynější předseda Vojtěch Filip, který se o post nebude znova ucházet.

Nové vedení si měla strana podle ČT24 zvolit na sjezdu, jenž měl proběhnout na jaře, ale kvůli koronaviru se musel posunout až na povolební období. Setkání je naplánováno na 28. listopad.

Doporučeno
Andrej Babiš dal ultimátum: Dodržujte přijatá opatření, nebo nastane lockdown Andrej Babiš dal ultimátum: Dodržujte přijatá opatření, nebo nastane lockdown 9. října 2020 13:21

Filip ve vedení strany vystřídal Miroslava Grebeníčka v roce 2005. Několikrát zastával i funkci místopředsedy Poslanecké sněmovny. 

Domů
Sdílet
Diskuse