Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2020 16:18
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Nárůst je obrovský, situace je vážná, říká Andrej Babiš. Úplný lockdown nevylučuje

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér promluvil na tiskové konferenci o situaci v Česku.

Premiér Andrej Babiš na odpolední tiskové konferenci promluvil o epidemiologické situaci v České republice, která zažívá masivní přírůstky nově nakažených. Jen během pátku bylo potvrzeno 8 618 případů, což je nejvíce od začátku pandemie. „Nárůst je obrovský,“ připustil Babiš.

Předseda vlády dále apeloval na veřejnost, aby nikdo vir nezlehčoval, protože situace je vážná. „Je důležité, abychom se semkli,“ řekl. Mladé lidi přitom vyzval, aby mysleli na starší spoluobčany, kteří jsou ohroženi nejvíce. Prioritou podle něj je ochránit lidské životy.

Doporučeno
Miloš Zeman: Neschopní podnikatelé ať zkrachují, kritizují mě internetoví blbečci Miloš Zeman: Neschopní podnikatelé ať zkrachují, kritizují mě internetoví blbečci 10. října 2020 10:19

Premiér znova také zopakoval, aby lidé dodržovali všechna bezpečnostní opatření, nosili roušky a chodili na testování. Pokud se nepodaří šíření nového typu koronaviru zploštit, nevylučuje, že by mohlo opět dojít k úplnému lockdownu. „Myslím, že už nemáme dalších 200 miliard, které bychom nalili do ekonomiky jako na jaře,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse