Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2020 12:33
Čas čtení 1:07
Tereza Šnajdrová

Pokud se studenti bojí o své blízké, smí zůstat na kolejích

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vláda v pondělí večer rozhodla o tom, že se studenti musí z kolejí ze dne na den vystěhovat. Ministr školství Robert Plaga se nakonec rozhodl toto nařízení přehodnotit.

Vláda v pondělí večer na tiskové konferenci oznámila nová opatření. Jedno z nich se týkalo právě i studentů, kteří bydlí na kolejích. Těm bylo nařízeno, že se takřka ze dne na den musí vystěhovat, a to nehledě na fakt, že za pokoj platí nájem. Toto rozhodnutí hned vyvolalo vlnu kritiky, a tak v úterý dopoledne podle Deníku N došlo k přehodnocení nového opatření a někteří ze studentů budou moci na kolejích zůstat.

Doporučeno
Nové restrikce: Zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Zavírají se všechny školy kromě mateřských, bary, restaurace i kluby Nové restrikce: Zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Zavírají se všechny školy kromě mateřských, bary, restaurace i kluby 12. října 2020 21:57

S ministerstvem zdravotnictví se nám podařilo dohodnout, že studenti, kteří se nemohou vrátit domů, mohou zůstat na kolejích. Stejně tak na nich zůstávají studenti v karanténě,“ potvrdil ministr zdravotnictví Robert Plaga  Deníku N skrze svou mluvčí. 

Domů
Sdílet
Diskuse