Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2020 10:41
Čas čtení 1:09
Ondřej Jarůšek

Náchodská nemocnice je v tísni, chybí jí personál. Armáda povolala výsadkáře, kteří pomáhají se vším, co je potřeba

NEWS
Uložit Uložené

Výsadkáři pomáhají s úklidem nebo rozvozem stravy a dezinfekce.

Současná vlna koronavirová krize zasáhla české nemocnice vší silou. Některé z nich se tak kromě přílivu nakažených potýkají také s chybějícím personálem, který by se o nemocné staral. Počet hospitalizovaných přitom stále narůstá a v nejbližších týdnech podle predikcí dále narůstat bude.

Armáda pomáhá

V problémech se ocitla i nemocnice z Náchodska, které po žádosti tamního hejtmana přispěchala na pomoc armáda. Na místo byli povolání výsadkáři, kteří podle armádního twitterového účtu pomáhají se vším, co je potřeba. „Úklid, rozvoz stravy nebo dezinfekce. Nic není problém,“ uvádí Armáda ČR. 

Od řady uživatelů na sociální síti se vojáci dočkali mnoha pochvalných reakcí. „Vy jste snad jediná statni instituce, která má smysl a opravdu pro nás něco dělá,“ napsala například Bára V. „Jsme na vás hrdí,“ píše Vratislav S. „Většina státních institucí by se od vás měla učit,“ přidává se další uživatel.

Doporučeno
Kvůli demonstraci proti restrikcím musí policie povolat stovky lidí. Denně přitom přijdeme až o 300 příslušníků, varuje Švejdar Kvůli demonstraci proti restrikcím musí policie povolat stovky lidí. Denně přitom přijdeme až o 300 příslušníků, varuje Švejdar 17. října 2020 11:33

Podle některých prognóz však Česká republika stále nemá to nejhorší za sebou. Podle datového analytika Petra Ludgwiga, který v minulosti přinesl několik přesných predikcí, totiž zemi hrozí, že nastane kolaps nemocnic a lidé budou umírat na chodbách. On a skupina dalších vědců proto veřejnost vyzývá k osobnímu lockdownu a přísnému dodržování všech bezpečnostních opatření.

Včera bylo onemocnění covid-19 v Česku potvrzeno téměř 9 000 osobám, jedná se přitom o nejvyšší denní přírůstek ve volném dni. Hospitalizováno je v současnosti 3 415 pacientů, z toho bezmála 600 je ve vážném stavu. V poměrném žebříčku zaměřeném na počet obětí je Česká republika čtvrtou nejhorší zemí na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse