Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. října 2020 17:42
Čas čtení 1:53
Ondřej Jarůšek

Migranti, 5G sítě a biologická zbraň z USA. Jakým nesmyslům a hoaxům o covidu-19 někteří lidé v Česku věří?

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Někteří lidé jsou zřejmě ochotni uvěřit všemu. Dokazují to hoaxy, které se internetem šíří a uživatelé je sdílí.

Česka republika již několik týdnů zažívá krizi způsobenou druhou vlnou pandemie nového druhu koronaviru. Mrtví přibývají denně po desítkách a počet nově nakažených dosahuje rekordních hodnot. V těchto krušných časech se navíc ohledně nemoci covid-19 veřejným prostorem šíří lži a dezinformace, kterým někteří lidé bohužel věří. A právě některé z nich ministr zdravotnictví Roman Prymula na svém Twitteru vyvrací.

Doporučeno
Pražský protest: Radikální fanoušci zaútočili na policii, ta proti nim nasadila i vodní dělo Pražský protest: Radikální fanoušci zaútočili na policii, ta proti nim nasadila i vodní dělo 18. října 2020 14:37

Migranti, 5G sítě a biologická zbraň s čipem

Jedním z takových bludů je například to, že koronavirus prý do Číny přivezli vojáci USA a po Evropě je rozšiřován vojáky NATO a migranty. „Je to sice zajímavá myšlenka, ale ve svém dopadu úplný nesmysl,“ říká Prymula. „Kdyby to tak bylo, tak by rozvrátili jistě ekonomiku Číny, a když se podíváme na současný svět, tak Čína je možná jediná prosperující a celý svět má problém s koronavirem a myslím, že Spojené státy patří k jedněm z nejpostiženějších,“ dodává.

Domů
Sdílet
Diskuse