Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2020 14:37
Čas čtení 1:03
Ondřej Jarůšek

Pražský protest: Radikální fanoušci zaútočili na policii, ta proti nim nasadila i vodní dělo

NEWS
Uložit Uložené

Lidé v Praze demonstrovali proti vládním nařízením.

V Praze na Staroměstském náměstí v odpoledních hodinách začala demonstrace proti vládním nařízením. Někteří lidé si s sebou vzali české vlajky a transparenty. Na jednou například stojí nápis „Máme právo svobodně žít, chceme odstoupení vlády“. Na průběh dohlíží policie.

Účastníci demonstrace se vymezují vůči ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi, prý je nikým nevolený. Lidé prý mají „věřit odborníkům“, jako je podle nich Soňa Peková nebo Václav Klaus. Jeden z mužů se dokonce chopil mikrofonu a zakřičel: „Prymulu do plynu!“

Před samotnou akcí policie na různých místech v Praze zajistila několik zbraní a nebezpečných předmětů. Na začátku demonstrace zazněla výzva, ať lidé nosí rousky a dodržují rozestupy. Řada z přítomných na to ale nedbá.

Doporučeno
Policie u demonstrantů v Praze našla boxery, pyrotechniku i střelnou zbraň Policie u demonstrantů v Praze našla boxery, pyrotechniku i střelnou zbraň 18. října 2020 13:31

 

„Jelikož na místě dochází k porušení zákona o právu shromažďovacím (více než 500 osob) policisté upozornili svolavatele, aby vyzval účastníky k dodržování zákonem stanovených podmínek,“ uvedla policie.

Poté, co byla demonstrace ukončena, zaútočili radikální fotbaloví fanoušci na členy policie. „Zdravotnická záchranná služba poskytuje první pomoc a ošetření zraněným policistům,“ dodali policisté na Twitteru.

Policie proti demonstrantům nasadila i vodní dělo. Podle policejního prezidenta Jana Švejdara ovšem policisté proti demonstrantům zakročili až poté, co došlo k porušení zákona.

„Policisté zakročili až v okamžiku, kdy došlo k porušení zákona ze strany některých účastníků. Porušení Usnesení vlády ČR bylo řádně zadokumentováno a bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu k vyřešení,“ napsal na Twitteru.

Už před začátkem demonstrace bylo asi 50 lidí zadrženo. Večer si můžeš přečíst naši reportáž z celé demonstrace.

Domů
Sdílet
Diskuse