Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. října 2020 17:09
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Šéfredaktorka Vogue CS: Nevěříme na home office, kreativita potřebuje osobní kontakt

NEWS HOME OFFICE
Uložit Uložené

O rozruch se postarala šéfredaktorka Vogue, která do úvodníku časopisu uvedla, že i přes doporučení epidemiologů nevěří na home office.

Situace v České republice ohledně koronaviru je den ode dne horší a již před několika týdny vláda doporučila, aby všichni, kdo mohou, přešli na práci z domova. Právě pracoviště je totiž místo, kde se podle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky nakazilo až 32 % lidí. Přesto se však najdou tací, kteří home office neuznávají a jedním z nich je také redakce módního časopisu Vogue

Doporučeno
Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) 26. září 2020 9:48

Ta v úvodníku nového vydání napsala, že ve Vogue nevěří na home office ani na zoom call. „Virologové ani epidemiologové ze mě asi nadšení nebudou, já ale trvám na tom, že kreativita  stejně jako láska potřebují osobní kontakt,“ uvedla Andrea Běhounková.

Přitom zrovna práce v redakci je něco, co by se v případě nutnosti mohlo vykonávat i z domova, čímž by se omezil kontakt lidí, který je v době pandemie tolik nebezpečný a nežádoucí. „Telefon sice může vibrovat, ale vibrace mezi lidmi nikdy nepřeneseme. Stejně jako polibek,“ stojí v pokračování úvodníku. V koronavirové pandemii, kdy právě kvůli mezilidskému kontaktu umírají desítky až stovky lidí denně, toto nejsou dobře zvolená slova. 

Domů
Sdílet
Diskuse