Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2020 15:12
Čas čtení 1:03
Miriam Rumanková

Ve Spojených arabských emirátech legalizovali alkohol

NEWS ALKOHOL
Uložit Uložené

Vraždy ze cti se naopak staly kriminálním činem.

Spojené arabské emiráty oznámily, že i páry, které se nevzaly, mohou žít spolu. Další novinkou je také povolení konzumace alkoholu. Takzvané vraždy ze cti se naopak staly kriminálním činem. Čest muže může přitom poškodit cokoliv od nevěry přes přátelství s mužem či jakékoli porušení konzervativních pravidel týkajících se žen. Informuje o tom portál Daily Mail.

Přestože alkohol a pivo jsou běžně dostupné v barech a klubech v pobřežních městech Spojených arabských emirátů, obyvatelé potřebovali na nákup, přepravu nebo požití alkoholu v domácnosti speciální vládní licenci. Tímto dnem tomu už ale odzvonilo a lidé nad 21 let mají v tomto případě zelenou. 

„Jsem velmi rád za nové zákony, které jsou progresivní a proaktivní,“ uvedl emirátský režisér Abdallah Al Kaaba, jehož umění se zabývá tabuizovanými tématy jako homosexualita a genderová identita. Doplnil, že rok 2020 je pro Spojené arabské emiráty namáhavý.

Doporučeno
Koronavirus na dubajském letišti budou odhalovat psi. Dokáží ho vyčmuchat s 92% úspěšností Koronavirus na dubajském letišti budou odhalovat psi. Dokáží ho vyčmuchat s 92% úspěšností 4. srpna 2020 20:25

Další změna umožňuje soužití nesezdaných párů. 

Země se za poslední roky výrazně mění a rozšiřování osobních svobod je toho důkazem. I přes přísný islámský kodex se v zemi snaží přiblížit turistům a západnímu životnímu stylu.

Cílem reformy je primárně posílit ekonomické a sociální postavení Spojených arabských emirátů a upevnit zásady tolerance, uvedla státní tisková agentura WAM. 

Tento krok navazuje na historickou dohodu zprostředkyovanou Spojenými státy americkými o normalizaci vztahů mezi Spojenými arabskými emirát a Izraelem, která by podle očekávání měla přinést příliv izraelských turistů a následné investice.

Domů
Sdílet
Diskuse