Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2020 14:20
Čas čtení 0:26
Adam Smeták

V těchto krajích hrozí náledí, varují meteorologové

NEWS ČHMÚ
Uložit Uložené

Čeká nás mrazivější týden. Místy bude sněžit a během pondělí a úterý se očekává námraza.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli varoval před nebezpečím ve formě náledí. Výstraha platí pro sever a severovýchod republiky, a to od od podvečerních hodin až do pondělního rána. Zároveň je předpoklad, že bude místy sněžit, na horách i trvale. Jinde pouze ojediněle. 

Žlutá místa označují území, kde se očekává náledí
Žlutá místa označují území, kde se očekává náledí Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

„V místech po sněžení nebo dešti se sněhem se bude ojediněle vytvářet náledí nebo zmrazky,” uvádí ČHMÚ. Varování před náledím bude platit v částech Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje. Řidiči ve vyšších polohách na východě země se mohli již v neděli ráno setkat se sněhem.

Podle ČHMÚ nás tento týden čekají teploty pohybující se od -2 do 2 stupňů Celsia. Očekává se polojasno až zataženo a místy bude sněžit.

Doporučeno
Toto je 25 nejlepších destinací pro rok 2021 podle National Geographic. Doporučuje několik míst v našem okolí, i maďarské pusty Toto je 25 nejlepších destinací pro rok 2021 podle National Geographic. Doporučuje několik míst v našem okolí, i maďarské pusty 28. listopadu 2020 19:19
Domů
Sdílet
Diskuse