Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2020 9:29
Čas čtení 4:11
Katarína Danková

Harry Styles bourá hranice genderové módy: „Nemusí to být X, nebo Y. Tyto hranice se stále více stírají.“

Harry Styles bourá hranice genderové módy: „Nemusí to být X, nebo Y. Tyto hranice se stále více stírají.“
Zdroj: youtube.com/VOGUE
MÓDA
Uložit Uložené

Jeho styl oblékání se stává legendárním a mnozí ho pokládají za novou módní ikonu. Po kritice za prosincovou obálku časopisu Vogue mladý zpěvák reaguje osobitě.

Britský zpěvák, kterého si většina pamatuje jako chlapce z pěveckého seskupení One Direction. Postupem času se jeho styl měnil a dnes je z něj módní ikona bourající všechny hranice.

V tomto článku si přečteš:
  • Kdo stojí za outfity zpěváka?
  • Kdo je Harryho inspirací?
  • Kdy se cítí jako superhrdina?
  • V jakém nejnovějším filmu bude účinkovat?
  • Jak se vypořádal s kritikou za svůj styl oblékání?

Prosincovou obálku britského Vogue zdobí svým charismatem právě Harry. Po Justinovi Bieberovi, Kanye Westovi či Zaynu Malikovi je tak desátým mužem, který se nechal zvěčnit tímto módním magazínem.

Na záběrech od fotografa Tylera Mitchella pózuje v na míru ušité róbě značky Gucci, v kiltu či krinolíně z viktoriánské éry, vše kombinované se sakem. Mladý zpěvák se tak stal průkopníkem genderově neutrálního oblékání, na které poukazuje již nějakou dobu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @harrystyles

Od pěveckého debutu v X-Factoru před deseti lety si prošel postupnými změnami. Od džínů, tepláků a volných triček, které nosil za éry skupiny One Direction, se po jejím rozpadu vydal na sólovou pěveckou kariéru a změnil i svůj styl oblékání.

Doporučeno
Slaytiiina: Nejradši bych měl 3 kluky a 2 holky. Známí muži z showbyznysu se jako heterosexuálové tváří jen na veřejnosti Slaytiiina: Nejradši bych měl 3 kluky a 2 holky. Známí muži z showbyznysu se jako heterosexuálové tváří jen na veřejnosti 6. prosince 2020 14:21

Za pár let trvání sólové kariéry toho stihl docela dost. To, že se na věci dívá jinak, si fanoušci všimli, když začal nosit masivní prsteny a nalakované nehty. Jeho styl se postupně vyvíjel i díky týmu lidí, který má kolem sebe.

Jeho dvorní stylista Harry Lambert spolupracoval se jmény jako Tim Walker, Lucinda Chambers, Cheryl a značkami jako Tommy Hilfiger či Asos. S pěveckou hvězdou je od dob 1D a outfity Harrymu Stylesovi vybírá na všechny významné události, ať jsou to hudební ceny nebo červený koberec.

26letý zpěvák a skladatel na adresu svého stylisty pro Vogue prozradil: „Oblečení ho baví. Nebere to příliš vážně, což znamená, že to neberu příliš vážně ani já.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harry Lambert (@harry_lambert)

Předtím, než v roce 2018 začal spolupráci s módním domem Gucci, spřátelil se s Alessandrem Micheletem, kreativním ředitelem této značky. Spolu s Lambertem tvoří nepřekonatelný tým a pro pěveckou hvězdu vymýšlejí netradiční outfity bořící hranice konzervativní módy.

„Když si odmyslíte, že existuje oblečení pro muže a oblečení pro ženy, odstraníte jakékoliv bariéry a otevřete arénu, ve které můžete hrát,“ vysvětluje Harry Styles.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gucci Official (@gucci)

Zpěvák se přiznal, že v hudbě vzhlíží na kolegy Prince, Davida Bowieho, Elvise Presleyho, Freddieho Mercuryho nebo Eltona Johna, kteří také rádi vyčnívali z davu. Obléci si něco neobvyklého, co by možná jiní nenosili, pro Harryho neznamená, že by se v tom necítil dobře. Právě naopak. „Oblečení je tu pro to, abyste s ním bavili a experimentovali s ním. Myslím, že pokud dostanete něco, v čem se cítíte úžasně, je to jako superhrdinský outfit,“ dodává.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 92092 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co na jeho outfity říkají módní magazíny
  • Jak komentuje volání po tom, že muži se mají oblékat mužně
  • V jakém nejnovějším filmu bude účinkovat
  • Jak se vypořádal s kritikou na svůj styl oblékání
  • Pět památných módních momentů Harryho
Domů
Sdílet
Diskuse