Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2020 8:14
Čas čtení 0:39
Adam Smeták

V Česku přibylo nejvíce nakažených za poslední dva týdny. PES je už čtyři dny po sobě na 4. stupni

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Laboratoře v republice odhalily za úterý 5848 pozitivních případů nemoci Covid-19.

V Česku začíná růst počet nově nakažených. Čísla za úterý jsou nejvyšší za posledních 14 dní. Laboratoře odhalily celkem 5 848 pozitivních případů nákazy nemocí Covid-19. Do statistik přibylo dalších 100 úmrtí. Dohromady nemoci Covid-19 podlehlo v Česku již 9 136 osob. Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví.

Během úterý bylo provedeno 22 795 testů, což je průměrné číslo v pracovních dnech. Zároveň ale alarmujícím způsobem stouplo procento prokázané nákazy v rámci testování. Zatímco v pondělí bylo z testovaných nakaženo 19,6 % lidí, v úterý to bylo 25,65 % osob. Aktuálně je hospitalizováno 4 324 osob, z toho se jich 550 nachází ve vážném stavu. 

Doporučeno
Ostravské restaurace plánují rebelii, zavírat v osm nebudou Ostravské restaurace plánují rebelii, zavírat v osm nebudou 8. prosince 2020 15:44

Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu
Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Nejhůře zasaženou oblastí je Havlíčkův Brod, kde je v přepočtu na 100 tisíc obyvatel za posledních 7 dní nakaženo 512 osob.

Protiepidemický systém PES už čtyři dny po sobě ukazuje hodnotu 64, což by již ke včerejšku mělo znamenat přechod ke čtvrtému stupni restriktivních opatření. Ministerstvo zdravotnictví ale uvedlo, že Česko zatím zůstane na třetím stupni a od středy dojde jen k vybraným omezením. Konkrétně začíná platit zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti a stravovací zařízení musí zavřít nejpozději ve 20:00.

Doporučeno
Slovensko čeká na Vánoce lockdown, rozhodl o tom krizový štáb Slovensko čeká na Vánoce lockdown, rozhodl o tom krizový štáb 8. prosince 2020 20:54
Domů
Sdílet
Diskuse