Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2020 10:59
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

V Česku už kvůli koronaviru zemřelo více než 10 000 lidí

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

S koronavirem nebo na koronavirus, statistika mrtvých v České republice přesáhla další smutný milník.

Česká republika se přehoupla přes další smutný milník. Ještě na konci první koronavirové vlny nikdo nepočítal, že by si nový virus vzal životy byť jen tisícovky lidí. Ještě před koncem roku ale statistiky mluví jasně: Na koronavirus, respektive s koronavirem, zemřelo k 17. prosinci již více než 10 000 lidí. A čísla nadále rostou.

Doporučeno
Vláda chce prodloužit nouzový stav o dalších 30 dní. Zákaz nočního vycházení bude i na Silvestra Vláda chce prodloužit nouzový stav o dalších 30 dní. Zákaz nočního vycházení bude i na Silvestra 17. prosince 2020 8:07

Svět se přitom nachází, podle některých odborníků, na pokraji třetí koronavirové vlny. Jak už jsme tě informovali, například evoluční biolog Jaroslav Flegr, tedy muž, který předpovídal i druhou koronavirovou vlnu, se domnívá, že Češi budou v lednu čelit třetí. Bude prý záležet na tom, jaká bude teplota, přičemž počasí okol tří nebo čtyř stupňů je rizikové a umožní příchod třetí vlny.

S přírůstkem nakažených se bohužel pojí i přírůstek těch, kteří nákaze podlehnou. Ministerstvo zdravotnictví na oficiálních koronavirových stránkách potvrdilo, že Česká republika registruje k ránu 17. prosince 10 036 mrtvých. Statistika nám dává zapomenout na první zvládnutou koronavirovou vlnu, jejíž čísla se pohybovala v úplně jiných řádech. 

První stovka mrtvých byla evidována 8. dubna. Celkem 500 mrtvých evidovala Česká republika ale až v půlce září. Na podzim zaznamenal růst mrtvých raketový nárůst hlavně kvůli letním rozvolněním. První tisícovka mrtvých byla zaznamenána 10. října, 5000 mrtvých pak o měsíc později.

Doporučeno
Flegr: V lednu přijde třetí vlna pandemie, v opatřeních budeme muset přitvrdit Flegr: V lednu přijde třetí vlna pandemie, v opatřeních budeme muset přitvrdit 15. prosince 2020 21:02

K dnešnímu dni má Česká republika více než 602 tisíc nakažených, což ji světově řadí na 22. místo mezi Belgii a Irák. Počet více než 10 000 mrtvých ji v tabulce řadí jako 27. nejhorší zemi v pořadí, přičemž o jednu příčku hůře je na tom Nizozemsko a za nachází Pákistán, Bolívie a Filipíny.

Domů
Sdílet
Diskuse