Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2021 15:00
Čas čtení 4:29
Tereza Šnajdrová

Sex na jednu noc zažilo až 66 % z vás. Jaká úskalí tato jednorázová záležitost přináší?

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Jaké jsou výhody sexu na jednu noc? A je možné, aby se tato jednorázová záležitost proměnila ve vztah?

Nebudeme ti lhát, sex na jednu noc je možná rozšířenější, než si vůbec myslíš. Někdo se nerad váže, jiný zase hledá rychlou výpomoc při odbourání stresu a někteří si prostě chtějí jenom užít se svojí trofejí, kterou sbalili na diskotéce.

Jaké výhody a nevýhody sex na jednu noc má? Je možné, aby z takové jednorázové zkušenosti vzešla láska? A proč se někteří jedinci po nezávazném sexu do partnera zamilují? Tohle a mnohem víc se dozvíš v tomto článku, kde jsme se sexu na jednu noc podívali na zoubek.

Doporučeno
Klitorální, vaginální, anální, mokrý nebo nekonečný. Jaké jsou typy orgasmu a opravdu je ve vztahu tak důležitý? Klitorální, vaginální, anální, mokrý nebo nekonečný. Jaké jsou typy orgasmu a opravdu je ve vztahu tak důležitý? 20. října 2020 16:45

Ačkoliv se v posledních letech více dbá na sexuální zodpovědnost, stabilitu ve vztahu a další, v naší instagramové anketě se ukázalo, že většina mladých lidí má určité zkušenosti se sexem na jednu noc. Průzkumy služby online lékařů působících na platformě Zava dokonce ukázaly, že až 66 % z tisíce dotazovaných si alespoň jednou za život vyzkoušelo sex na jednu noc. 

Pro začátek si vysvětlíme, proč je sex na jednu noc rozdílný pro muže a pro ženy. Ačkoliv u obou pohlaví dochází k podobným tělesným, ale i duševním jevům (řeč je o snížení nahromaděných hladin hormonů testosteronu, estrogenu, adrenalinu, dopaminu a melatoninu), jedna věc se přeci jen liší. „Při sexuálním aktu se vyplavuje také oxytocin, jehož účinek při sexu u mužů potlačuje vyplavovaný testosteron. Přitom oxytocin je zodpovědný za pocit propojení, náklonnosti a souznění,“ říká MUDr. Jan Šnajdr. 

Sex na jednu noc: Výhody, nevýhody a odpovědi na otázky, které tě trápí již delší dobu
Zdroj: Pexels/Ana Maria Moroz
Rozdílem je také to, že muži mají dispozici k anonymnímu sexu zakódovanou už ve své podstatě, avšak ne všichni ji využívají. Motivace žen k takovému jednorázové aktu je jiná v tom, že k němu ve většině případů přistupují proto, aby si něco dokázaly, zvýšily si sebevědomí, případně aby nebyly osamělé. 

Proč se ženy do sexuálního partnera mnohdy zamilují?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93214 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse