Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 13:01
Čas čtení 1:26
Vojtěch Vanda

O PINech v SMS k registraci k očkování nás nikdo neinformoval, tvrdí operátoři. Dozvěděli se o nich hodinu po spuštění

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Problémy s ověřovacími SMS k registraci k očkování proti koronaviru diskutovali na internetu i zástupci Asociace provozovatelů mobilních sítí.

Nový rezervační systém k očkování, který vláda spustila v pátek v 8:00, se od samého začátku potýká s problémy. Na začátku fungování sever pro registraci spadl, později se ukázaly jako problém ověřovací SMS s PIN kódem, který měl registrujícího do systému pustit. Na ověřovací zprávy se dlouho čekalo kvůli malé kapacitě. Vláda totiž, podle Asociace provozovatelů mobilních sítí, operátory o této skutečnosti neinformovala.

Doporučeno
Česko spustilo registrace k očkování proti covidu-19. Přetížený web zkolaboval Česko spustilo registrace k očkování proti covidu-19. Přetížený web zkolaboval 15. ledna 2021 8:01

Na pomalý systém rozesílání SMS upozornil i lídr lidovců Marian Jurečka„Rezervační systém sice byl spuštěn, ale než systém vygeneruje PIN kód a zašle, tak už jej systém pak odmítá přijmout a další problémy. Vypadá to, že PIN k registraci doručuje Česká pošta,“ utahoval si z délky doručení.

Domů
Sdílet
Diskuse