Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2021 9:48
Čas čtení 0:31
Jakub Paulík

Velký objev v boji proti koronaviru: Tento lék snižuje riziko úmrtí na covid-19 o více než 40 %, uvádí studie.

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kolchicin by mohl být výraznou pomocí pro zatížené zdravotnictví.

Kolchicin je podle nových studií prvním perorálním lékem proti covidu-19 určeným pro pacienty, kteří nejsou hospitalizováni, uvádí GlobeNewswire. Do studie vyhotovené lékaři z The Montreal Heart Institute se zapojilo 4 488 lidí a odborníci tvrdí, že jde o „velký vědecký objev“.

Doporučeno
Zmutovaný koronavirus z Británie může být o 30 % smrtelnější, oznámil Boris Johnson Zmutovaný koronavirus z Británie může být o 30 % smrtelnější, oznámil Boris Johnson 22. ledna 2021 20:36

Podle výsledků studie by měla léčba kolchicinem u nehospitalizovaných pacientů snížit riziko vzniku závažnější formy onemocnění. Mnozí z nich by díky léčbě kolchicinem mohli onemocnění covid-19 překonat v klidu domova. Užíváním kolchicinu se u lidí nakažených koronavirem snížilo riziko hospitalizace o 25 %, riziko úmrtí o 44 % a potřeba zapojení na plicní ventilaci o 50 %.

Domů
Sdílet
Diskuse