Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 18:33
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

McDonald’s po papírových brčkách nasazuje i dřevěné příbory

NEWS EKOLOGIE MCDONALD’S
Uložit Uložené

Tímto krokem chce Česku ušetřit 38 tun plastů ročně.

V roce 2019 se české pobočky McDonald’s rozhodly nahradit plastová brčka těmi papírovými. Nyní se oblíbený fast food uchyluje k dalšímu kroku, kterým je výměna plastových příborů za dřevěné, které jsou šetrnější k přírodě. Podle webu Czechcrunch by tím McDonald’s mohl Česku ušetřit až 38 tun plastů ročně.

Doporučeno
Zajímá tě osud naší planety? Prostřednictvím těchto 5 jednoduchých kroků můžeš pomoci i ty Zajímá tě osud naší planety? Prostřednictvím těchto 5 jednoduchých kroků můžeš pomoci i ty 23. ledna 2021 11:36

Plastové příbory, které jsou dodávány k salátům, naked pokrmům a dalším, nyní nahradí příbory dřevěné. Mělo by jít o logické vyústění úspěšného pilotního provozu, který běžel od prosince minulého roku. „Pilotní test nám umožnil odladit provozní detaily, které jsou s touto změnou spojené, čímž se splnilo naše očekávání. Cílem testu bylo také vnímat zákaznické reakce, což nám do značné míry zkomplikovala omezení plynoucí z pandemie, proto je hodnotili zejména naši zaměstnanci z pohledu spotřebitele,“ říká McDonald’s.

Domů
Sdílet
Diskuse