Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2021 18:58
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Odměny pro zdravotníky bojující s covidem-19 dorazí nejdříve v červnu

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Vláda totiž nerozhodla o výši částky dotačního fondu, z nějž budou finance distribuovány.

Vyčerpaní zdravotníci, zdravotnická zařízení plná pacientů s koronavirem. Situace, v níž se české zdravotnictví nachází, je kritická, přičemž to, že léčba stále probíhá, stojí právě na zdravotnickém personálu. Premiér Babiš (ANO) i ministr Blatný (za ANO) slibovali vyplatit zdravotníkům prémie za odvedenou práci s březnovými výplatami. Podle informací Aktuálně.cz to však nebude dříve než v červnu.

Doporučeno
Odměny zdravotníků jsou v nedohlednu. Na ministerstvu zdravotnictví si ale rozdávali až čtvrt milionu korun Odměny zdravotníků jsou v nedohlednu. Na ministerstvu zdravotnictví si ale rozdávali až čtvrt milionu korun 8. února 2021 17:38

Důvodem je skutečnost, že vláda zatím neschválila výši částky dotačního programu, který bude určen na vyplácení zdravotníků. Navíc, kvůli rozpočtovým pravidlům, nebude možné dohodnutou částku začít vyplácet dříve než tři měsíce od data, kdy se vláda na konečné částce domluví. Ministerstvo zatím předpokládá, že by mělo být vyplaceno něco kolem 20 miliard korun za období od října do prvního čtvrtletí 2021. 

Domů
Sdílet
Diskuse