Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2021 11:51
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Senioři se nechtějí nechat očkovat vakcínou firmy AstraZeneca, mají obavy z její účinnosti

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Senioři mají podle zjištění iDNES.cz strach z toho, že vakcína od firmy AstraZeneca není tak účinná jako vakcíny od firmy Pfizer nebo Moderna.

Pracovníci v očkovacích centrech registrují nezájem a obavy ze strany některých seniorů, kteří pochybují o účincích vakcíny AstraZeneca. Bojí se, že je neúčinná, uvádí web iDNES.cz. Ministr zdravotnictví Jan Blatný nicméně uvádí, že obavy důchodců jsou zbytečné, jelikož je vakcína spolehlivá. 

Doporučeno
Prymula vyrazil na fotbal, i když sám chce tvrdý lockdown. Babiš s ním obratem ukončil spolupráci Prymula vyrazil na fotbal, i když sám chce tvrdý lockdown. Babiš s ním obratem ukončil spolupráci 19. února 2021 8:04

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) schválila ke konci ledna užívání vakcíny AstraZeneca a neurčila jasnou věkovou hranici pro její užití, čímž se řídí i Česká republika. Některé státy nicméně odmítly vakcínami očkovat osoby starší 65 let, jelikož neexistuje uspokojující množství testů a dat, které by prokázaly, že jsou dostatečně účinné i u seniorů.

Domů
Sdílet
Diskuse