Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2021 7:51
Čas čtení 1:00
Marián Mauik Biel

WhatsApp musí vysvětlovat, jak to myslel se změnou podmínek, které musí uživatel do 15. května schválit

TECH WHATSAPP
Uložit Uložené

V podstatě jde opět jen o lepší cílení reklamy. Ale bez možnosti s tím nesouhlasit.

Začátkem roku WhatsApp, tedy přesněji Facebook, který ho vlastní, začal uživatelům zobrazovat hlášení, že mění podmínky používání. Hlavní problém byl v tom, že pokud s nimi nesouhlasíš, nemůžeš po 8. únoru aplikaci WhatsApp používat.

Samozřejmě to zvedlo obrovskou vlnu protestů. Mezi ně se zařadil i Elon Musk, který nikdy nebyl velký fanoušek Facebooku. Poradil lidem používat aplikaci Signal. Té pak přibyly tisíce nových uživatelů.

Doporučeno
Facebook je v konfliktu s Austrálií. Proč se rozhodl zablokovat zpravodajství? Facebook je v konfliktu s Austrálií. Proč se rozhodl zablokovat zpravodajství? 19. února 2021 13:18

Jak píše New York Times, šlo o komunikační přešlap společnosti a nesprávné vysvětlení změn. Nebylo to o tom, že Facebook začne špehovat co a s kým si přes WhatsApp píšeš, což bylo prvotním důvodem obav.

Domů
Sdílet
Diskuse