Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2021 11:07
Čas čtení 0:39
Tereza Šnajdrová

Do Česka v příštím týdnu dorazí sto tisíc dávek vakcíny od států EU

Do Česka v příštím týdnu dorazí sto tisíc dávek vakcíny od států EU
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kvůli nekontrolovatelnému šíření koronaviru se nám státy Evropské unie rozhodly přenechat 100 tisíc dávek vakcíny Pfizer/BioNTech.

Jen za včerejší den u nás přibylo 15 088 nově nakažených koronavirem a stále tak patříme k nejhůře zasaženým zemím světa, kterým se pandemie nedaří dostat pod kontrolu. Státy Evropské unie se proto rozhodly přenechat nám 100 000 dávek vakcíny Pfizer/BioNTech, které by měly dorazit v průběhu příštího týdne, informuje iDnes.

Doporučeno
Petříček: Česko odmítlo nakoupit vakcíny od AstraZeneca ze SAE. Žádnou oficiální nabídku jsme neobdrželi, tvrdí Blatný Petříček: Česko odmítlo nakoupit vakcíny od AstraZeneca ze SAE. Žádnou oficiální nabídku jsme neobdrželi, tvrdí Blatný 3. března 2021 17:28

Díky solidaritě EU obdržíme příští týden 100 000 dávek vakcíny Pfizer navíc. Můžeme rychleji očkovat teď, když to nejvíc potřebujeme,“ uvedl Andrej Babiš (ANO) a poděkoval unijním státům a Evropské komisi.

Domů
Sdílet
Diskuse