Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2021 11:39
Čas čtení 1:22
Adam Smeták

Opičky, banány a nadávky. Češi na sociálních sítích útočí na hráče Rangers FC

Opičky, banány a nadávky. Češi na sociálních sítích útočí na hráče Rangers FC
Zdroj: Ian MacNicol/Getty Images
SPORT
Uložit Uložené

Incident ze zápasu Slavie a Glasgow Rangers spustil nejen lavinu vášní, ale bohužel také záplavu rasistických komentářů.

Na sociálních sítích se po incidentu mezi hráčem Rangers a slavistickým stoperem Ondřejem Kúdelou strhla vlna rasismu. Český stoper měl údajně protihráče označit za „opici“. Sám to ale popírá. Čeští fanoušci Slavie mají ale jasno a svůj primitivní rasismus se rozhodli ventilovat prostřednictvím sociálních sítí a zpráv věnovaných hráčům Rangers. Podělit se s nimi rozhodl Kemar Roofe, který byl v zápase vyloučen po zákroku na brankáře Koláře.

Uživatelé s českými jmény mu posílají emotikony opiček, banánů, nazývají ho „cik**em“ a posílají mu N-words. „Mohl bych strávit celou noc screenshotováním tohoto typu komentářů,“ vyjádřil se anglicko-jamajský hráč a označil účet UEFA. Právě tato organizace bude mít prošetření celého incidentu na starosti.

Doporučeno
Hráče Slavie po zápase zbili pěstmi do obličeje. „Řekl jsem mu You‘re f*cking guy,“ brání se Kúdela proti nařčením z rasismu Hráče Slavie po zápase zbili pěstmi do obličeje. „Řekl jsem mu You‘re f*cking guy,“ brání se Kúdela proti nařčením z rasismu 19. března 2021 8:08
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kemar Roofe (@roofe)

Domů
Sdílet
Diskuse