Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2021 7:34
Čas čtení 1:04
Tímea Krauszová

Online vyučování škodí duševnímu zdraví dětí i rodičů, vyplývá z průzkumu

Online vyučování škodí duševnímu zdraví dětí i rodičů, vyplývá z průzkumu
Zdroj: Pexels / Julia M Cameron
ZDRAVÍ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Děti, které se učí z domu, mají vyšší riziko negativních duševních, emocionálních a dokonce i fyzických následků na zdraví.

Distanční výuka zřejmě představuje větší riziko v oblasti duševního zdraví dětí a rodičů než klasická prezenční výuka. Vyplývá to z průzkumu amerického centra pro prevenci a kontrolu nemocí (CDC). Vědci analyzovali odpovědi respondentů, které vybrali v průběhu října a listopadu 2020. Dohromady vyzpovídali 1290 rodičů s dětmi ve věku 5 až 12 let, informuje CNN.

Ničivé následky pandemie

Rodiče dětí, které absolvují jen online vyučování nebo kombinaci online výuky s některými předměty vyučované ve škole, častěji hovořili o zvýšeném riziku u 11 ze 17 indikátorů, které vědci sledovali.

Doporučeno
Naše aplikace zachránila minimálně 100 životů, říká autorka projektu Nepanikař! (Rozhovor) Naše aplikace zachránila minimálně 100 životů, říká autorka projektu Nepanikař! (Rozhovor) 15. října 2020 15:00

Téměř 25 % rodičů říká, že duševní nebo emocionální zdraví jejich dětí se zhoršilo. Pro srovnání, z rodičů, jejichž děti nadále chodí do školy, hlásilo zhoršený duševní stav 16 % rodičů.

Domů
Sdílet
Diskuse