Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2021 v 8:46
Čas čtení 0:36
Ondřej Jarůšek

Sčítání lidu začalo, online formulář ale nefunguje

Sčítání lidu začalo, online formulář ale nefunguje
Zdroj: Sčítání 2021
NEWS SČÍTÁNÍ LIDU 2021
Uložit Uložené

Sčítání lidu se po spuštění systému začalo potýkat s problémy.

V noci z pátku na sobotu v Česku znovu po deseti letech začalo sčítání lidu, domů a bytů, online formulář se však však v současné době potýká s technickými problémy. Ten měl být přitom spolehlivý a bezpečný. Kdy bude systém zprovozněn, za tím není známo. 

Za potíže se Český statistický úřad (ČSÚ) omlouvá. „Omlouváme se za dočasnou nedostupnost elektronického sčítacího formuláře, na zprovoznění se pracuje. Děkujeme za pochopení,“ stojí na stránkách scitani.cz.

Doporučeno
Sčítání lidu 2021: Formuláře ke stažení a přehled důležitých informací Sčítání lidu 2021: Formuláře ke stažení a přehled důležitých informací 26. března 2021 v 12:36

„Zatím úplně nevíme, co se stalo. Na odstranění závady pracujeme,“ řekla v České televizi tisková mluvčí Jolana Voldánová. Před spuštěním prý proběhlo několik testů, během nichž se žádné problém neobjevily. ČSÚ na twitteru později uvedl, že systém neustál „enormní zatížení“

scitani
Zdroj: Sčítání 2021

Sčítání potrvá až do 11. května a je povinné pro všechny osoby s trvalým pobytem nebo přechodným pobytem nad 90 dnů a osoby, kterým byl u nás udělen azyl. Pokud se jej nezúčastníš, hrozí ti pokuty ve výši 10 tisíc korun. Všechny důležité informace o sčítání lidu jsme shrnuli zde.

Domů
Sdílet
Diskuse