Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2021 12:12
Čas čtení 1:08
Tereza Šnajdrová

Školy se otevřou 12. dubna. Do lavic se nejprve vrátí první stupeň a poslední třídy školek

Školy se otevřou 12. dubna. Do lavic se nejprve vrátí první stupeň a poslední třídy školek
Zdroj: FOTO TASR - František Iván
NEWS KORONAVIRUS ŠKOLSTVÍ
Uložit Uložené

Děti se do školních lavic vrátí po 12. dubnu.

Ministerstvo školství konečně prozradilo plán návratu dětí do školních lavic. Nejprve se vrátí žáci prvního stupně a posledního ročníku mateřských škol. Tato skupina začne rotační výuku od 12. dubna. V některých regionech se zhoršenou pandemickou situací nemusí školy otevřít. Do škol je zavezeno 3,5 milionu respirátorů FFP2, budou se nosit roušky, bude se větrat a ráno bude probíhat screening symptomů u žáků.

Doporučeno
Blatný: Když se lidi utrhnou z řetězu o Velikonocích, tak máme veliký průser Blatný: Když se lidi utrhnou z řetězu o Velikonocích, tak máme veliký průser 1. dubna 2021 9:59

Podle ministra školství se v první fázi od 12. dubna do škol v týdenních rotacích vrátí 1. stupeň ZŠ„Druhý stupeň zůstává na distanční výuce, mateřské školy pouze s dětmi, které plní povinné předškolní vzdělávání, maximálně 15 dětí ve skupině. Roušky v MŠ nebudou povinné,“ uvedl Plaga. Děti se budou testovat dvakrát týdně z přední části nosu. „U nejmenších je možnost přítomnost zákonného zástupce u testu,“ doplnil Plaga.

Domů
Sdílet
Diskuse