Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2021 10:19
Čas čtení 0:45
Adam Smeták

Zeman odvolal Petříčka z postu ministra zahraničí

Zeman odvolal Petříčka z postu ministra zahraničí
Zdroj: TASR/Marko Erd
NEWS
Uložit Uložené

ČSSD ve vládě mění tváře.

Vládní rošáda pokračuje. Po výměně ministra zdravotnictví dojde i k výměně na postu ministerstva zahraničí. Prezident Miloš Zeman v pondělí na žádost předsedy ČSSD odvolal z funkce ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Jeho post bude dočasně zastávat právě Jan Hamáček (ČSSD). Oznámil to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Místo Tomáše Petříčka (ČSSD) na diplomacii má následně zabrat dosavadní ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD), kterého na jeho postu nahradí starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD). Birke nabídku podle ČT již přijal. Zaorálek se ale pro deník Právo vyjádřil, že se mu do výměny postů nechce.

Doporučeno
V Náchodě se začátkem roku šíření koronaviru vymklo kontrole. Situace byla děsivá, souhlasí starosta Jan Birke (Rozhovor) V Náchodě se začátkem roku šíření koronaviru vymklo kontrole. Situace byla děsivá, souhlasí starosta Jan Birke (Rozhovor) 29. března 2021 16:02
Domů
Sdílet
Diskuse