Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2021 17:01
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Vakcína Pfizer do EU dorazí v podstatně vyšším počtu. Ve druhém čtvrtletí byla dodávka navýšena o 50 milionů

Vakcína Pfizer do EU dorazí v podstatně vyšším počtu. Ve druhém čtvrtletí byla dodávka navýšena o 50 milionů
Zdroj: Getty Images/Thierry Monasse
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Na Twitteru to oznámila předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen.

Evropská unie se domluvila společností BioNTech-Pfizer na dalších dodávkách vakcíny. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen na Twitteru uvedla, že nejen, že se ve druhém kvartálu roku 2021 zrychlí dodávky vakcín, čímž se do Evropské unie dostane 250 millionů vakcín, ale také se uzavřel třetí kontrakt, který slibuje dodávku 1,8 miliard vakcín v nadcházejících třech letech.

Doporučeno
Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky 13. dubna 2021 11:06

Von den Leyen nejprve oznámila, že vakcinace v Evropské unii roste. Členské státy k včerejšímu datu obdržely více než 126 milionů vakcín, a k dnešnímu datu se v rámci Unie provedlo 100 milionů očkování, z nichž více než čtvrtka jsou druhé dávky. 

Domů
Sdílet
Diskuse