Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 8:27
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

Slavistovi Kúdelovi hrozí vězení za údajnou rasistickou urážku

Slavistovi Kúdelovi hrozí vězení za údajnou rasistickou urážku
Zdroj: MacNicol/Getty Images
SPORT SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Březnový případ stále pokračuje.

Fotbalistovi Ondřeji Kúdelovi hrozí pokuta až půlroční pobyt ve vězení. Skotská policie se totiž hráče SK Slavie Praha chystá obvinit z rasistického chování, kterého se měl dopustit v březnovém zápase s Rangers. Informovala o tom stanice BBC a také Aamer Anwar, právní zástupce Glena Kamary, který se měl stát terčem rasistické urážky.

Podle Anwara má policie dostatek důkazů na to, aby Kúdelu obvinila. Zároveň říká, že považuje za zklamání, že Kúdela zatím s policií nespolupracoval a nedostavil se na výslech.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík nicméně uvedl, že Kúdela byl poslední týdny v péči lékařů a je připraven spolupracovat„Útoky na něj tvrdící opak jsou nechutné,“ napsal Tvrdík na Twitteru.

Doporučeno
Pražský hrad zaslal otevřený dopis UEFA: „Kúdela byl odsouzen neprávem, rasismus byl neprokázaný a domnělý“ Pražský hrad zaslal otevřený dopis UEFA: „Kúdela byl odsouzen neprávem, rasismus byl neprokázaný a domnělý“ 15. dubna 2021 13:49

K incidentu mělo dojít v zápase z 18. března, při kterém měl Kúdela údajně Kamaru nazvat „opicí“. Kamara jej pak v útrobách stadionu napadl. Nařčení z rasismu ale Ondřej Kúdela odmítá a ohradil se proti tomu i samotný klub. Od disciplinární komise UEFA nicméně Kúdela ve středu dostal trest na 10 zápasů.

Kvůli tomuto trestu poslal dopis komisi UEFA Pražský hrad, podle kterého byl rasismus neprokázaný a domnělý.

„Odsuzujete slušného člověka bez jediného důkazu. Znemožňujete sportovci plnit si sen v Evropské lize. To vše jen proto, abyste naplnili zvrácená očekávání úzké skupiny aktivistů a klubu neschopného vítězit na hřišti, o to více však vykřikujícím prázdné a ublížené fráze o rasismu,“ píše Hrad v dopise.

Právní zástupce Glena Kamary označil dopis za „směšný“. Podle něj Hrad v dopise šíří nepravdy a říká, že jeho zveřejnění je nedůstojné i vůči českému lidu.

Domů
Sdílet
Diskuse