Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2021 12:19
Čas čtení 1:19
Vojtěch Vanda

Miroslava Němcová: Zeman by měl abdikovat

Miroslava Němcová: Zeman by měl abdikovat
Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer
POLITIKA
Uložit Uložené

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) se domnívá, že by prezident, který ve spojení s kauzou Vrbětice mlčí, měl odstoupit ze své funkce.

Kauza Vrbětice rezonuje českými i zahraničními médii. Akce ruských tajných složek nenechala chladnými hlavně politiky, kteří se od minulého víkendu nejen k případu, ale i k postupu české diplomacie vyjadřují. Výjimkou není ani bývalá místopředsedkyně ODS a nynější senátorka Miroslava Němcová, která se domnívá, že pokud se prezident Zeman ke kauze nevyjádřil, měl by abdikovat.

Doporučeno
Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“ Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“ 20. dubna 2021 14:33

Její příspěvek na Twitteru se váže k tomu, jakým způsobem by se měla hlava státu zachovat v případě, kdy rozvědka cizí země vykoná na jejím území akt, jenž ohrožuje bezpečnost obyvatel„Jestliže prezident v této situaci mlčí, znamená to, že nemá co říct. Jestliže prezident v této situaci nemá co říct, má abdikovat,“ domnívá se.

Domů
Sdílet
Diskuse