Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2021 14:02
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Hamáček: Zemana mohl v kauze Vrbětice ovlivnit Václav Klaus, navštívil ho před projevem

Hamáček: Zemana mohl v kauze Vrbětice ovlivnit Václav Klaus, navštívil ho před projevem
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ÚTOK VE VRBĚTICÍCH
Uložit Uložené

Jan Hamáček znovu zdůraznil, že vyšetřovací verze je jen jedna.

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) si myslí, že prezidenta Miloše Zemana mohl v kauze Vrbětice ovlivnit Václav Klaus. Hamáček to uvedl dnes v České televizi v pořadu Otázky Václava Moravce. Klaus prý Zemana navštívil před jeho projevem.

Miloš Zeman v projevu mluvil o tom, že existují dvě vyšetřovací verze. Podle jedné prý k explozím z roku 2014 došlo kvůli neodborné manipulaci s výbušným materiálem, zatímco podle druhé šlo o akci cizí rozvědky. Prezident také řekl, že neexistují důkazy o přítomnosti ruských agentů ve vrbětickém areálu.  

Proti projevu se ohradil Hamáček, ale i premiér Andrej Babiš (ANO). Hamáček znovu zdůraznil, že verze je jen jedna. „Vyšetřovací verze je jedna, policie pracuje s tou ruskou stopou, to znamená, že za výbuchem jsou členové ruské služby GRU. Žádná jiná verze není,“ uvedl.

Doporučeno
„Vládne nám zrádce z Hradu.“ Václavské náměstí zaplnily tisíce odpůrců prezidenta Zemana (Fotoreport) „Vládne nám zrádce z Hradu.“ Václavské náměstí zaplnily tisíce odpůrců prezidenta Zemana (Fotoreport) 30. dubna 2021 7:28

O tom, že existují dvě vyšetřovací verze, mluvila tento týden i ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Ta má ale podle Jana Hamáčka nedostatečné informace a nebyla na výborech pro zpravodajskou činnost. Benešovou si kvůli jejímu prohlášení předvolal premiér Andrej Babiš.

Domů
Sdílet
Diskuse