Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2021 15:19
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Billa prodávala sedáky s konfederační vlajkou. Po našem dotazu je stáhla z prodeje a omluvila se zákazníkům

Billa prodávala sedáky s konfederační vlajkou. Po našem dotazu je stáhla z prodeje a omluvila se zákazníkům
Zdroj: Steve Dykes/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Společnost Billa nejenže stáhla polštáře z prodeje, ale zákazníkům, kteří je vrátí, vrátí peníze.

Vlajka Konfederace. Symbol, který je spojen s otrokářskou historií Ameriky, si mohli čeští zákazníci koupit na sedácích, které prodávala společnost Billa. To zarazilo uživatele Twitteru, kteří na ni upozornili. Poté, co na tuto skutečnost byla Billa upozorněna Refresherem a aktivisty Kryštofem Stupkou a @wandeiss, stáhla všechny polštáře z prodeje.

Doporučeno
Billa se v Česku chystá zrušit papírové tašky. Zeptali jsme se dalších řetězců, co si o tom myslí Billa se v Česku chystá zrušit papírové tašky. Zeptali jsme se dalších řetězců, co si o tom myslí 25. října 2019 18:30

Jižanská vlajka, vlajka Konfederace nebo Rebelská vlajka. Tento symbol s modrým svatoondřejským křížem s hvězdami na rudém podkladu zná asi každý. Nejlépe však Američané, zvláště pak Afroameričané, kteří tuto vlajku berou jako symbol útlaku a otroctví jako takového. Tento symbol mohli až do včerejška koupit zákazníci na sedáku v Bille.

Domů
Sdílet
Diskuse