Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2021 15:08
Čas čtení 0:46
Kamila Šebestová

Joe Biden daroval na úvod summitu G7 britskému premiérovi kolo. Co dostal americký prezident?

Joe Biden daroval na úvod summitu G7 britskému premiérovi kolo. Co dostal americký prezident?
Zdroj: Getty Images/Drew Angerer
NEWS JOE BIDEN
Uložit Uložené

Sedm velmocí se setkává proto, aby diskutovaly o vakcinaci a klimatické krizi.

V těchto dnech je summit sedmi členských zemí G7. Nejmocnější lídři světa se setkávají, aby diskutovali o důležitých problémech, kterými jsou momentálně zejména vakcinace a klimatická krize. Úvodem daroval americký prezident Joe Biden britskému premiérovi ručně vyrobené kolo s motivem britské vlajky. Boris Johnson Bidenovi na oplátku věnoval fotografii pouliční malby.

Britského premiéra lze podle portálu BBC v Londýně často vidět na kole. Joe Biden tedy věděl, že Johnsona takovým dárkem potěší. Prezident nechal kolo vyrobit v malé firmě ve Filadelfii. Obyčejně jim výroba kola zabere měsíce, Bidenovu objednávku tentokrát vybavili za několik dní.

Doporučeno
Novináře Ramana Prataseviče nepopraví, budou ho využívat jako zdroj informací (Rozhovor) Novináře Ramana Prataseviče nepopraví, budou ho využívat jako zdroj informací (Rozhovor) 31. května 2021 14:30
Joe Biden
Zdroj: Getty Images/Drew Angerer

Majitel firmy Bilenky Cycle Works řekl, že ji přijal, aby zvýšil povědomí o firmě, po čemž následoval podle jeho slov „organizovaný chaos“. Společně s helmou pak kolo prezident daroval Borisi Johnsonovi.

„Bylo to gesto přátelství a symbol jejich společného zájmu, kterým je cyklistika,“ reagovali na dárek zastupitelé prezidentské kanceláře.

Britský premiér věnoval Bidenovi fotografii pouliční malby od americko-britské fotografky Melissy Highton, která znázorňuje podobiznu Fredericka Douglasse. Byl významnou osobností v boji proti otrokářství, a předtím byl sám otrokem.

Hlavy dvou důležitých zemí takto ve čtvrtek zahájily summit G7. Na summitu bude sedm nejbohatších zemí světa řešit téma vakcín nebo klimatické krize.

Domů
Sdílet
Diskuse