Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. června 2021 14:44
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

V MHD či obchodě budou možná stačit jen roušky. Ke změně by mohlo dojít od 1. července

V MHD či obchodě budou možná stačit jen roušky. Ke změně by mohlo dojít od 1. července
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) by souhlasil s tím, aby ve vnitřních prostorách stačily jen roušky místo respirátorů.

Od začátku příštího měsíce budou možná moci lidé ve vnitřních prostorách či veřejné hromadné dopravě nosit jen chirurgické roušky místo respirátorů. O této možnosti mluvil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes v České televizi. Změna by mohla nastat už od 1. července.

O zmírnění opatření se ještě bude jednat a podle Vojtěcha se názory odborníků na toto téma liší, on sám by tuto variantu ale uvítal. „Já se ale vzhledem k epidemické situaci přikláním k tomu, že rouška by mohla být alternativou k respirátoru ve vnitřních prostorech,“ řekl šéf zdravotnictví.

Doporučeno
Jaký pohled mají na očkování mladí lidé? Chlubí se jím, těší se, vtipkují, ale také podléhají dezinformacím Jaký pohled mají na očkování mladí lidé? Chlubí se jím, těší se, vtipkují, ale také podléhají dezinformacím 18. června 2021 12:57

Denní počet nakažených několik posledních týdnů klesá, za včerejší den přibylo do statistik 63 nakažených. Odborníci se však obávají, aby v Česku nedošlo k podobné situaci jako ve Velké Británii, kde se šíří delta varianta covidu-19 (dříve označovaná jako indická mutace).

Rozšíření některé z mutací bude podle Vojtěcha hrozit především v době, kdy se budou lidé vracet do Česka z dovolených v zahraničí. Pokud by došlo ke zhoršení současné epidemické situace, musela by se hygienická opatření znovu zpřísňovat.  

Domů
Sdílet
Diskuse