Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2021 13:49
Čas čtení 0:37
Vojtěch Vanda

Tenistka Markéta Vondroušová je ve finále dvouhry! Z olympiády k nám tak míří další zlato nebo stříbro

Tenistka Markéta Vondroušová je ve finále dvouhry! Z olympiády k nám tak míří další zlato nebo stříbro
Zdroj: Jack Thomas/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Česká tenistka si vybojovala postup do finále ženské dvouhry.

Neuvěřitelné výkony podává ve čtvrtek česká olympijská výprava. Po zlatu a stříbru v trapu a postupu ženské čtyřhry do finále se i Markéta Vondroušová, poslední nečekané želízko v ohni, probojovala do finále olympijského turnaje. V semifinále porazila světovou šestku, Ukrajinku Svitolinu, po setech 6:3 a 6:1.

Doporučeno
Češi mají další dvě medaile z olympiády! Jiří Lipták má zlato z trapu, stříbrným je ve stejné disciplíně David Kostelecký Češi mají další dvě medaile z olympiády! Jiří Lipták má zlato z trapu, stříbrným je ve stejné disciplíně David Kostelecký 29. července 2021 9:26

Olympijská pohádka Markéty Vondroušové pokračuje. Po osmifinálové výhře nad světovou dvojkou Naomi Osaka se nyní probojovala až do finále ženské dvouhry, kde získá minimálně stříbrnou medaili. Ve čtvrtek si totiž ve dvou setech poradila se světovou šestkou, Ukrajinkou Elinu Svitolinu, která jakoby nebyla na kurtu ve své kůži a úplně nechtěla bojovat o ty nejvyšší příčky tak jako naše reprezentantka.

Té se povedlo vyhrát první set v poměru 6:3 a ve druhém setu své sokyni skoro nadělila kanára. Po výhře 6:1 ji nyní ve finále, které se bude konat v sobotu, bude čekat Švýcarka Belinda Bencic, které bude moci vrátit vyřazení krajanky Barbory Krejčíkové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Domů
Sdílet
Diskuse