Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek vznikl ve spolupráci se společností Wolt.
18. srpna 2021 18:00
Čas čtení 3:16
Radim Šlechta

Jak se v Praze dobře najíst za málo peněz? Na Woltu jsme vybrali nejlepší pizzy do 200 Kč

Jak se v Praze dobře najíst za málo peněz? Na Woltu jsme vybrali nejlepší pizzy do 200 Kč
Zdroj: Refresher
GASTRO
Uložit Uložené

Jaké jsou nejlepší pizzy v Praze do 200 Kč? Sestavili jsme pro tebe žebříček.

Jen si představ, jak se na kousku do křupava upečeného těsta snoubí dokonalá rajčatová omáčka a sýr, co se táhne, když odtrhuješ každičký kousek nejlepší italské pochoutky, která kdy spatřila světlo dřevěné pece. 

Pizzu má rád snad úplně každý. Vychutnat si ji můžeš na rande nebo rodinném obědě, ale i na party s kamarády u sebe doma. Právě s partou blízkých lidí nám chutná nejvíc, a proto jsme si uspořádali redakční pizza večírek, na který jsme si z Woltu objednali klasickou pochoutku. 

A nebyli bychom to my, kdybychom ti o svém zážitku nic neřekli. Sestavili seznam TOP 5 pizz margherita v Praze, které za méně než 200 Kč zaženou hlad a rozjedou každou oslavu.

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Na pizze jsme hodnotili, jak rychle přišla, jak vypadala a voněla, jak dochucené bylo těsto, rajčatový základ a jestli se sýr správně roztékal. Hodnocení jsme si moc užili a doufáme, že ti takhle pomůžeme objevit nejlepší pizzerie na Woltu, které třeba ještě neznáš.

5. Johnny Pizza Bar

Stejně jako všechny ostatní, i pizza z Johnny Pizza Bar přišla horká a akorát na čas. Mírně nás zklamalo, když jsme otevřeli krabici a zjistili, že je na ni pizza moc velká, a okraje se tak trochu přilepily k náplni. Ale pak nám to došlo... Pizza větší než krabice? To je přeci super! 

Na první pohled vypadala krásně. Sýr se roztékal a nosy nám lechtala příjemná vůně oregana a česneku v rajčatovém základu, který se mistru pece doopravdy povedl. Těsto bylo akorát tak tenké, že jsme ho cítili a zároveň skrz něj náplň neprosakovala. 

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Opravdu bohatá nálož mozzarelly nám udělala velikou radost. Jediné, co nám chybělo, je pro margheritu typická chuť bazalky, kterou prostě milujeme. Ale když jsme se zakousli do křupavých okrajů, vznikla z toho láska na první kousanec.

Cena: 179 Kč

4. Tato pizza

Tato pizza vypadala na první pohled úžasně. Těsto bylo o něco silnější než v případě první testované, ale zato o to dochucenější. Musíme mu ale vytknout, že v peci nezůstalo tak dlouho, aby okraje hezky křupaly, ale i přesto jsme si na něm smlsli.

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Pochválit musíme skvělou chuť rajčatové omáčky, ze které jsme aroma česneku necítili, což pro nás znamenalo příjemnou změnu a i když šéfkuchař nenadělil na svůj výtvor takovou nálož ingrediencí, harmonie chutí tě na ni prostě odrovná.

Cena: 149 Kč

3. Giallorossa Jakubská

Objednávku z pizzerie Giallorossa jsme museli trochu pozměnit, protože pizzerie nenabízí klasickou margheritu, s níž bychom se vešli do rozpočtu. Vychutnat si tam ale můžeš třeba její luxusnější verzi s bůvolí mozzarellou. Abychom tedy rozpočet dodrželi, museli jsme v tomhle jediném případě sáhnout po alternativě s ančovičkami, což potěšilo především našeho Vítka. 

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Když přišla, vůně ryb se rozlehla po celé redakci, což nás jako rybí nadšence potěšilo. Nutno dodat, že ani odpůrcům plodů moří a řek však vůně nevzala chuť k jídlu. 

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Ančovičky byly parádně slané a celé pizze dominovaly. Je trochu škoda, že chuť rajčatového základu a sýru za nimi mírně zaostávala, ale o to víc nám chutnalo samotné těsto, které náplň pokrývala až skoro na samotný okraj.

Cena 189 Kč

2. CHUTNEJ Letná

Tady si na své přijdou hlavně vegani, ale i lidi, kteří živočišné produkty jedí, si získá. Potěšilo nás, že pizza dorazila tak rychle, že jsme nestihli ani dokončit rozepsané věty a dostříhat jediný záběr. Když je hlad, práce musí stranou. 

Když jsme otevřeli krabici, naprosto nám to vyrazilo dech a rozparádilo to naše chuťové pohárky ještě před ochutnávkou. Margherita z CHUTNEJ na Letné vypadá přesně tak, jak by měla správná margherita vypadat a kdyby se tenhle žebříček řídil jenom tím, vyhrává na plné čáře. Takhle jí vítězství o trojúhelníček uniklo. 

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Čerstvá bazalka a rajčata San Marzano, za kterými bychom šli pěší pouť do Itálie, nás okouzlily. Jejich výraznou, ale i tak jemnou chuť podtrhla nálož rýžové mozzarelly a úžasně dochucené těsto. Pizze můžeme vytknout jen to, že oproti svým konkurentům byla trochu sušší, opera chuti nám šťavnatost ale dokonale vynahradila.

Fakt, že má pizzerie obaly zdarma je už jen příjemný bonus.

Cena: 179 Kč

1. Pizza West

Rozehrajte fanfáry, máme tu absolutního vítěze testu. Pizza West u nás jednohlasně skončila na prvním místě. Dorazila asi s desetiminutovým předstihem a nenápadnou krabici s luxusním obsahem nám kurýr donesl až pod pusy. 

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

Jen jsme žasli, co dokáže místní pizzař vykouzlit jen z velmi omezeného množství surovin. Dokonale vypečené a skvěle dochucené těsto i okraje byly trochu silnější a podobaly se tak spíš tradiční pizze z Ameriky

Jedna věc nám ale vzala chuť jíst jakoukoliv jinou pizzu...

I po chvíli, kdy už jídlo vychladlo byla jako jediná margherita z Pizza West pořád šťavnatá a neztratila chuť. Právě proto si myslíme, že na podobné večírky se objednávka z téhle restaurace hodí zdaleka nejvíc. 

Cena: 147 Kč

Pizza, Wolt
Zdroj: Refresher

I přesto, že vítěz může být jen jeden, všechny pizzy naše mlsné jazýčky uspokojily. O to víc, když každá objednávka přišla včas a až do redakce k rozžhaveným počítačům nám ji přinesli kurýři s úsměvem od ucha k uchu. A že je někdy těžké se při náročné práci smát. Moc jim všem děkujeme a těšíme se na další testy.

Anketa:
Máš s některou z restaurací zkušenosti? Pokud ano, jaká je tvá oblíbená?
Pizza West
Chutnej Letná
Giallorossa Jakubská
Tato pizza
Johnny Bar Pizza
Pizza West
22 %
Chutnej Letná
33 %
Giallorossa Jakubská
5 %
Tato pizza
5 %
Johnny Bar Pizza
35 %
Domů
Sdílet
Diskuse