Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2021 v 19:56
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

Strážník v Doksech chytil rukama dron se sáčkem pervitinu. Majitel si pro něj za 15 minut přišel

Strážník v Doksech chytil rukama dron se sáčkem pervitinu. Majitel si pro něj za 15 minut přišel
Zdroj: Městská policie Doksy
NEWS
Uložit Uložené

V Česku byl zaznamenán první případ, kdy se k přepravě drogy použil dron.

Josefu Opltovi, strážníkovi městské policie v Doksech, se povedl nevídaný kousek. Během pochůzky se mu totiž vlastníma rukama podařilo chytit dron, který právě přepravoval pervitin. A aby toho nebylo málo, k zastavenému dronu po chvíli přišel jeho majitel, který se domníval, že se zařízení porouchalo.

Kuriózní příhodu Oplt popsal pro server Novinky. „Byl asi metr přede mnou v úrovni očí. Viděl jsem na něm podezřelý sáček s krystalickou látkou. Intuitivně jsem po něm sáhl,” uvedl strážník. 

Doporučeno
Auta slavných gangsterů a narkobaronů. V jakých klenotech jezdili Al Capone či Pablo Escobar? Auta slavných gangsterů a narkobaronů. V jakých klenotech jezdili Al Capone či Pablo Escobar? 8. srpna 2021 v 9:30

Zatímco policista dron držel v rukou, jeho majitel se s ním chtěl vrátit zpátky. Pravděpodobně si totiž myslel, že došlo k úspěšnému předání drogy. Oplt ale dron vypnul a jak dodává, asi za čtvrt hodinu se na místě objevil muž, která stroj na dálku řídil.

„Zhruba do patnácti minut se majitel dostavil, zřejmě si myslel, že zařízení spadlo nebo se s ním něco stalo. Dronu se dožadoval, ale netušil, že jsme zajistili podezřelý sáček a o věci informovali policii,” říká Oplt s tím, že případ si převzala Policie ČR.

Podle policejní mluvčí Ivany Balákové jde o vůbec první zaznamenaný případ transportu drogy pomocí dronu na území České republiky. Majitel stroje byl vyslechnut a zahájeny byly úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání drogového deliktu.

Domů
Sdílet
Diskuse