Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2021 13:53
Čas čtení 0:43
Tereza Šnajdrová

Spolek: Tálibán unesl tlumočníka spolupracujícího s českou armádou

Spolek: Tálibán unesl tlumočníka spolupracujícího s českou armádou
Zdroj: Flickr/martien van asseldonk/volně k užití
NEWS TÁLIBÁN
Uložit Uložené

O únosu informoval Spolek Vlčí máky, který stojí za iniciativou Zachraňme tlumočníky.

Islamistické hnutí Tálibán, které během neděle obsadilo celý Kábul včetně prezidentského paláce a de facto tak dobylo Afghánistán, mělo unést tlumočníka, jenž v minulosti pracoval pro českou armádu. Na Facebooku o tom informoval Spolek Vlčí máky, kterého zkontaktoval bratr zmizelého. Další čtyři tlumočníci, kteří se nevešli do českého letadla, se prý i nadále schovávají v blízkosti letiště.

Doporučeno
Kábul padl a Tálibán hlásí konec války. Z Afghánistánu prchají tisíce lidí včetně české mise Kábul padl a Tálibán hlásí konec války. Z Afghánistánu prchají tisíce lidí včetně české mise 16. srpna 2021 8:08

Ztratili jsme kontakt s jedním z tlumočníků, podle zprávy od jeho bratra vtrhli do domu ozbrojení muži, zbili ho a odvlekli. Situaci jeho ženy a tří malých dětí neznáme. Další čtyři tlumočníci, kteří se nevešli na vládní seznam, se s rodinami skrývají v dosahu letiště,“ píše Spolek Vlčí máky.

Domů
Sdílet
Diskuse