Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 v 19:25
Čas čtení 0:28
Vojtěch Vanda

Ve švýcarských Alpách zemřeli dva čeští horolezci

Ve švýcarských Alpách zemřeli dva čeští horolezci
Zdroj: Pixabay/kanenori/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Zřítili se z výšky několika set metrů.

Dva čeští horolezci zahynuli ve švýcarských Alpách. Ve středu o tom informoval Deník N s odkazem na deník Blick. Sportovci měli zahynout pádem z několika set metrů dlouhé výšky na hoře Täschhorn. V úterý byli prohlášeni za nezvěstné, jejich těla byla nalezena později ve stejný den.

Doporučeno
Půl milionu českých domácností čelí problémům s bydlením. Čím dál více roste počet seniorů v bytové nouzi Půl milionu českých domácností čelí problémům s bydlením. Čím dál více roste počet seniorů v bytové nouzi 18. srpna 2021 v 17:02

Hora Täschhorn se nachází poblíž horského střediska Saas Fee v kantonu Valais. Příbuzní českých horolezců o mužích slyšeli naposledy minulý pátek, jak informuje deník Blick. Tehdy byli ještě v horské chatě a ohlašovali, že by chtěli horu vysokou 4491 metrů zdolat.

Jak k jejich zřícení došlo, není zatím známo. Muži se celý víkend neohlašovali, až byli v úterý prohlášení za nezvěstné. Ve stejný den se poté našla i jejich těla. Ostatky mužů byly nalezeny na úpatí hory.

Domů
Sdílet
Diskuse