Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2021 12:38
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

Nový průzkum: Volby by s vysokým náskokem vyhrálo ANO

Nový průzkum: Volby by s vysokým náskokem vyhrálo ANO
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Podívej se na nový volební průzkum.

Agentura Kantar vypracovala pro Českou televizi nový volební model, který potvrzuje růst preferenci vládního hnutí ANO. To v novém průzkumu zaujímá první místo s náskokem více než šesti procent. Babišovo hnutí dominovalo i v nedávném průzkumu agentury STEM.

Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční v říjnu, pokud by se však konaly už nyní, podle Kantaru by ANO zvítězilo s podílem 27,5 procenta. O druhé a třetí místo se dělí koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a koalice Pirátů a STAN, které by získaly shodně 21 procent.

Doporučeno
Vít Rakušan: Současná vláda nám ukradla budoucnost. Čelíme silám, které reálně ohrožují demokracii (Rozhovor) Vít Rakušan: Současná vláda nám ukradla budoucnost. Čelíme silám, které reálně ohrožují demokracii (Rozhovor) 17. srpna 2021 12:52

Na čtvrtém místě následuje hnutí SPD Tomia Okamury s 10 procenty hlasů, pátou příčku zaujímá Přísaha Roberta Šlachty se 6 procenty a do Poslanecké sněmovny by se dostali i komunisté s potřebnými 5 procenty.

Mimo Sněmovnu by však zůstala vládní ČSSD, která v novém průzkumu získala jen 3,5 procenta, Trikolóra Svobodní Soukromníci by měli 2 procenta a stejný počet procent by získal i Volný blok. 

Domů
Sdílet
Diskuse