Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2021 12:01
Čas čtení 1:05
Tereza Šnajdrová

20 firem věnujících se chovu zvířat a výrobě mléčných výrobků produkuje více skleníkových plynů než celé Německo či Francie

20 firem věnujících se chovu zvířat a výrobě mléčných výrobků produkuje více skleníkových plynů než celé Německo či Francie
Zdroj: TASR/Svätopluk Písecký
NEWS KLIMATICKÁ ZMĚNA
Uložit Uložené

Uvádí to nová studie ekologických aktivistů.

Ekologická organizace Friends of the Earth vypracovala novou studii, podle níž 20 velkých firem věnujících se chovu zvířat a produkci mléčných výrobků vyprodukuje více skleníkových plynů než celé Německo, Francie nebo Velká Británie. „A ještě za to dostávají finanční podporu v řádu miliard,“ podivují se aktivisté, kteří stojí za studií Meat Atlas.

Studie uvádí, že až 14,5 % skleníkových plynů ve světě vzniká právě z živočišného zemědělství, které je navíc výrazně finančně podporováno. Jen mezi lety 2015 až 2020 obdržely firmy na výrobu masa a mléčných výrobků od investičních firem, bank a penzijních fondů v Evropě a Severní Americe přes 478 miliard dolarů, což je neobvykle vysoká finanční podpora.

Domů
Sdílet
Diskuse