Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti PUMA.
10. září 2021 20:20
Čas čtení 3:02
Sponzorovaný obsah

Šancí na to se prosadit v showbyzu bude čím dál méně, říká Ben Cristovao

Šancí na to se prosadit v showbyzu bude čím dál méně, říká Ben Cristovao
Zdroj: Puma
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

PUMA hledá talenty napříč disciplínami. Ukaž, že jsi ten, kdo udělá díru do světa.

Z talentové soutěže na největší pódia, do zahraničních studií i do velkých ringů. Ben Cristovao si prošel vším od vyrůstání plného rasismu, přes hledání sebe sama, až po velké vyprodané koncerty. Svůj styl však i přesto nadále hledá a až ho najde, bude to prý průlom.

Ve snaze najít nadějné umělce se podílí na novém projektu PUMA HEROES, který má za úkol objevit v mladých lidech to, co v sobě prozatím skrývají. S Benem jsme si povídali o hudbě, bojových sportech, stravování, sociálních sítích ale i o hledání kreativních nováčků, mezi kterými můžeš být právě ty.

Ben Cristovao
Zdroj: Puma

Nezáleží na tom, jestli stříháš videa, děláš make-up, hudbu nebo choreografii. Důležité je mít ten správný drive a přesvědčit značku PUMA i Bena, že jsi jeden ze čtyř lidí, kteří mají šanci udělat díru do světa. V soutěži si vyzkoušíš práci na opravdu velkém projektu s opravdu velkou značkou a poznáš spoustu jmen ze špičky české scény, se kterými se budeš pravidelně potkávat a kdo ví? Třeba si tě vyberou na další spolupráce. 

Chci ukázat, co ve mně je

Hlavní tváří celého projektu je Ben Cristovao, kterému se daří snad všechno, na co sáhne. Aby sis o příležitosti mohl udělat lepší obrázek, zeptali jsme se na pár věcí okolo projektu přímo něj.


Nově jsi ambasadorem projektu PUMA HEROES, který pro dosud neobjevené talenty představuje příležitost ukázat se světu. Proč jsi do toho šel?

PUMA chce dát prostor všemožným umělcům od make-up artists, přes střihače, po videomakery a dalším zajímavým tvářím. Chce jim dát možnost ukázat, co v nich je a to třeba i tím, že dostanou šanci realizovat vlastní nápad pod křídly známé značky.

Hlavně jsem chtěl, aby se účastnili jen lidi, které ještě nikdo neobjevil. V průběhu září vybereme čtyři hlavní nové tváře a jejich talent pak budeme podporovat skrz hlavní kanály značky PUMA a mě.

Máš pocit, že takové projekty dávají šanci uspět lidem i po jejich skončení?

Hej, je to o těch lidech. Obecně si myslím, že jakákoliv pomoc je fajn. Je sice super, že všichni jsou na sociálních sítích, ale zároveň bude trh náročnější, protože každý chce být velký a úspěšný. A to, že ty tváře budou moct říct, že dělali na projektu s PUMA pro ně bude skvělým odrazovým můstkem. Má jim to prostě pomoct. 

Ben Cristovao
Zdroj: Puma

Point je, že ti máme dát šanci a dostat tě do popředí. Rozšíříš si portfolio, budeš mít hezký content, poznáš spoustu lidí ze scény a vytvoříš si tak kontakty, které ti do budoucna nezmizí. Ale je jasný, že když budeš průměrný, tak po tom, co to skončí, se s tebou nic dalšího nestane.

Co dnes vlastně musí člověk udělat proto, aby uspěl? Co tvoje cesta za úspěchem?

Ty jo, těžko říct. Já jsem ještě z jiný várky umělců. Měl jsem jiný podmínky a algoritmy a ani muzika nebyla, co do trendů, a jejich měnění, tak nestabilní. Teď je to rychlejší, trendy se rychle mění a prorazit je těžší, takže nevím.

Mají na to vliv sítě? 

Rozhodně. Když se teď koukám na novou generaci umělců, tak vidím, že Instagram je dneska stěžejní. Myslím, že umělci si teď vytváří nějakou image, kterou pak následně přes ty sítě prodávají.

Nestávají se tak ale rovnou produktem?

Dříve jen neměli možnost se prezentovat a získávat prostředky přes sociální sítě. Reklama tak odešla s papírem a člověk se tolik jako produkt nebral. Dnes je na sítích ruku v ruce se svými obchodními partnery.

Navíc, aby dřív mohl někdo něco prodat, musel se dostat na nějakou televizi, na nějaký velký label a dnes mohou být nezávislí, začít z ničeho a prosadit se jako soběstační umělci.

S tvorbou image teprve koketuju. Mně se hodně mění a tím, že jsem na scéně už dlouho, tak už jsem si prožil hodně různých fází. Pořád se hledám, zkouším nové styly a zkouším najít nějaký středobod sebe.

Takže je to u tebe o nějaké autenticitě?

Moje sebeprezentace je ze života. Moje tvorba a sítě odráží stav mysli, lásku ke spoustě žánrům, přírodě a všem bytostem. To celé se snažím zabalit do něčeho, co by mohlo být koukatelné a dávat trochu smysl.

I ty se teď můžeš naučit, jak si svou image posunout na zcela novou úroveň a jak známo, nejvíc se toho naučíš ve spolupráci s lidmi, kteří ví, jak být nejlepší. Staň se jedním z nich a otoč svůj život o 180 stupňů.

Projekt PUMA HEROES hledá nové talenty a dává jim příležitost ukázat, co se v nich skrývá. Předvést se můžeš i ty, pokud do 14. září 2021 pošleš ukázky své práce na pumaheroes.cz a představíš projekt, se kterým chceš udělat díru do světa.

Chci se přihlásit
Domů
Sdílet
Diskuse